• Smartfon Acer Liquid Z200 łączy styl, przystępną cenę i doskonałą jakość dźwięku
  • Informacja prasowa Smartfon Acer Liquid Z200 łączy styl, przystępną cenę i doskonałą jakość dźwięku

Sana21.03.2017
    Hajmi23.98 Kb.

Informacja prasowa

Firma Acer zaprezentowała dziś na targach Computex smartfon Acer Liquid Z200, przeznaczony dla osób zmieniających starszy model telefonu na nowszy. Urządzenie dostępne jest w bogatej gamie kolorów, podkreślających indywidualny charakter każdego użytkownika. Zaprojektowano je z myślą o wszystkich grupach wiekowych, klientach ceniących sobie oszczędność, a także użytkownikach szukających drugiego telefonu, zwłaszcza na użytek w czasie wakacji. 4-calowy ekran WVGA i opcja DualSIM czynią z niego doskonały, poręczny i łatwy w użyciu smartfon, działający w oparciu o system Android 4.4 (KitKat). Technologia DTS Studio Sound™, niedostępna wcześniej w smartfonach głównego nurtu firmy Acer, zapewnia porywającą jakość dźwięku.

Kompaktowy Acer Liquid Z200 z łatwością mieści się w dłoni, a opcjonalne etui ochronne typu flip cover pozwala włączyć go jednym ruchem.

Intuicyjne sterowanie to pełna kontrola w ręku użytkownika

Funkcja Acer RAPID™ - działa niczym osobisty kontroler, ułatwiając jednoręczną obsługę i pozwalając użytkownikowi szybko odblokować urządzenie, włączyć aparat, uruchomić aplikację z głównego ekranu lub odebrać połączenie. Intuicyjnie układa się pod palcem wskazującym, gdy telefon trzymany jest jedną dłonią.

Acer Quick Mode - cztery zróżnicowane profile trybu szybkiego, przeznaczone dla różnych użytkowników i grup wiekowych:

• Tryb podstawowy: dla młodzieży, zautomatyzowane funkcje rozmów i SMS-ów.

• Tryb łatwy dla seniorów: wygodne wiadomości, radio, prognoza pogody, szkło powiększające, zegar i lista kontaktów zwiększają wygodę użytkowania osobom starszym.

• Tryb klasyczny: wszystkie główne funkcje zorganizowane w sposób przejrzysty dla początkujących użytkowników smartfonów.

• Tryb klawiatury: szybkie i bezpośrednie wybieranie numerów dla użytkowników przyzwyczajonych do standardowych telefonów i obsługi głosowej.

Mobilna rozrywka i niesamowity dźwięk
    Dzięki Acer Liquid Z200, użytkownicy mogą cieszyć się wysokiej jakości dźwiękiem, a także funkcjami rozrywki mobilnej. Technologia DTS Studio Sound zapewnia najwyższą jakość i głośność dźwięku przestrzennego generowanego przez wewnętrzne głośniki stereo.

Aparat 2MP pozwoli błyskawiczne zrobić zdjęcie przy pomocy następujących funkcji:

Wykrywanie uśmiechu – automatycznie robi zdjęcie w momencie wykrycia uśmiechu.

Tryb zdjęć seryjnych - wykonuje serię nawet 20 zdjęć, pozwalając uchwycić najciekawsze chwile; ta funkcja dostępna jest za pośrednictwem AcerRAPID.

Tryb panoramiczny łączy serię zdjęć w jednolitą panoramę; wystarczy w trakcie robienia zdjęć przesuwać aparat w pionie lub w poziomie - aparat zajmie się resztą.

Build Your Own Cloud – BYOC™
    Platforma Build Your Own Cloud (BYOC™)(3) umożliwia płynną integrację Liquid Z200 z komputerami firmy Acer, oferując użytkownikom wygodny dostęp do danych, niezależnie od miejsca pobytu. BYOC pozwala użytkownikom na stworzenie swej własnej chmury do przechowywania muzyki, zdjęć czy jakichkolwiek innych dokumentów.

Acer Liquid Z200 dostępny jest w następujących kolorach: czarnym, białym, różowym, błękitnym i żółtym.

Ceny i dostępność
    Nie znana jest data wprowadzenia produktu na rynek polski.

Funkcje i specyfikacja:

Ekran

4", WVGA (800 x 480)

Aparat główny

2 MP, stała ostrość

Procesor:

Dual-core 1.0 GHz, MediaTek6572M

Pojemność/ pamięć:

4 GB(3)/ 512 MB

Bateria:

1300 mAh, wymienialna bateria litowo-polimerowa

Wymiary/waga:

126,5 x 65 x 10,3mm / 130 g

Sieć:

HSPA/WCDMA: 900 / 2100 MHz lub 850 / 1900 MHz, GSM/GPRS/EDGE: 850MHz / 900MHz / 1800MHz / 1900MHz,3G - prędkość pobierania do 21Mbps

Łączność:

Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth® 4.0 z EDR , GPS/AGPS, wejście Micro SD, Micro USB, audio jack 3,5 mm

Czujniki:

Akcelerometr, czujnik zbliżeniowy(3)

SIM:

Single Mini/Micro SIM + Mini SIM(3)

System operacyjny:

Android 4.4 Kitkat

Funkcje Acer:

Acer Liquid UI, Acer Float™, Acer Quick Mode, YouTube, Acer Easy Hotspot, Acer Data Traffic Manager, Acer SnapNote, Presentation Mode, Flash Light, Acer Float Caller, Acer Float Stopwatch/Text/Camera/Calculator

O firmie Acer:

Firma Acer została założona w 1976 roku. Działa na rynku sprzętu elektronicznego, oprogramowania i usług, skupiając się na badaniach, tworzeniu, promowaniu, sprzedaży i wspieraniu innowacyjnych produktów mających wzbogacać życie codzienne. Oferta produktowa Acer obejmuje komputery PC, monitory, projektory, serwery, tablety i smartfony – narzędzia pozwalające użytkownikom przekraczać kolejne granice i zdobywać nowe doświadczenia. Acer jest numerem 4. (dane IDC 2013) w światowym rankingu producentów notebooków i zatrudnia 7400 pracowników na całym świecie. W roku 2013 przychody firmy wyniosły 12,02 miliarda dolarów. Więcej informacji na www.acer.com.

© 2014 Acer Inc. Wszelkie prawa zastrzeżone. Acer i logo Acer stanowią zarejestrowane znaki handlowe Acer Inc. Inne znaki handlowe, zarejestrowane znaki handlowe i/lub znaki usług, wskazane lub nie, należą do ich indywidualnych właścicieli.

1 Dostępne kolory różnią się w zależności od regionu.

2 Acer BYOC dostępny jest na komputerach osobistych firmy Acer działających na systemach Windows i Android.

3 Specyfikacje mogą się różnić.

Bosh sahifa
    Aloqalar