• Pri pridobivanju praktičnih izkušenj si pomagajo z uporabo ustreznih didaktičnih sestavljank, s katerimi gradijo delujoče, računalniško krmiljene modele strojev, naprav in robotskih rok.
 • Elektronika z robotiko izberejo lahko učenci: razreda Število ur: 32 Učitelj
  Download 4.91 Kb.
  Sana25.03.2017
  Hajmi4.91 Kb.

  ELEKTRONIKA Z ROBOTIKO

  Izberejo lahko učenci: 9. razreda

  Število ur: 32

  Učitelj: prof. Samo Lipovnik

  Elektronika nas obkroža v vsakdanjem življenju, prisotna pa je tudi v industriji, pri učenju, v medicini, umetnosti, ..., skarajda ni področja, kjer ni tako ali drugače prisotna.


  Pri izbirnem predmetu Učenci in učenke spoznavajo pomen in vlogo elektrotehnike in robotke v vsakdanjem okolju. Pri tem se posvetujejo tudi z učitelji drugih predmetov, šolskim knjižničarjem in straši. Izhodišče pouka so električne naprave in stroji iz vsakdanjega okolja, kjer učenci izberejo in preučijo njihovo delovanje in uporabo. Z eksperimenti odkrivajo fizikalne zakonitosti, ki jih uporabijo pri gradnji naprav.
  Pridobivajo osnovna spoznanja o geometriji in konstrukciji tipičnih oblik robotskih rok, o elektronskih krmiljih, ki so potrebna za računalniško vodenje, o čutilnikih (senzorjih), ki - vgrajeni v konstrukcijo - omogočajo povratno delovanje na krmilje. Seznanijo se s temeljnimi načeli računalniško vodene proizvodnje in mestom robotike v njej. Ugotavljajo prednosti takega načina proizvodnje in smeri v razvoju sodobne tehnologije. Spoznajo različna področja, v katerih ima robotika pomembno vlogo.
  Pri pridobivanju praktičnih izkušenj si pomagajo z uporabo ustreznih didaktičnih sestavljank, s katerimi gradijo delujoče, računalniško krmiljene modele strojev, naprav in robotskih rok.
  Download 4.91 Kb.
  Download 4.91 Kb.

  Bosh sahifa
  Aloqalar

      Bosh sahifa  Elektronika z robotiko izberejo lahko učenci: razreda Število ur: 32 Učitelj

  Download 4.91 Kb.