• Testlar toplami
  • Rasmda keltirilgan qurilma qanday nomlanadi?




    Download 6.98 Mb.
    bet15/29
    Sana03.07.2021
    Hajmi6.98 Mb.
    #15354
    1   ...   11   12   13   14   15   16   17   18   ...   29
    22. Rasmda keltirilgan qurilma qanday nomlanadi?




    1. Microchip

    2. Kesh xotra

    3. Microprotsessor

    4. Vinchester

    Test savollariga javoblar toppish yo`llari ko`rsatiladi.



    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

    10

    11

    B

    A

    D

    B

    C

    D

    C

    C

    B

    A

    D



    12

    13

    14

    15

    16

    17

    18

    19

    20

    21

    22

    B

    B

    C

    C

    D

    B

    D

    D

    D

    E

    C


    Testlar toplami
    1. 8 bit orqali kodlash mumkin bo`lgan eng katta natural son:

    A) 127 B) 255 C) 256 D) 512 E) 99999999

    2. 512x256 nuqtali ekran soxasini saqlash uchun operativ

    xotiradan 6 Kbayt joy ajratildi. Nuqtalarni bo`yash uchun

    ishlatish mumkin bo`lgan ranglarning eng katta miqdori:

    A) 8 B) 4 C) 256 D) 16 E) 2

    3. 10 ta pozitsiyada 0 va 1 orqali kodlash mumkin bo`lgan

    sonlar miqdori:

    A) 1000 B) 1024 C) 10 D) 256 E) 512

    4. Xizmatchi xaqidagi ma'lumotlar 2048 belgili

    Satr ko`rinishida saqlanadi. 8192 xizmatchi shakidagi ma'lumotlarni

    saqlash hajmi 1.2 Mb ga teng disketlardan eng kamida nechta

    kerak:

    A) 14 B) 12 C) 10 D) 8 E) 16



    5. Agar ekran soxasi 512x128 nuqtali va xar bir nuqta 256 rangdan biriga ega bo`lsa, bu soxani saqlash

    uchun kerak bo`ladigan eng kam xotira xajmi (Kbayt):

    A) 32 B) 64 C) 74 D) 128 E) 256

    6. "VELE, VIDE, VICI" ifodani yozish uchun necha bit kerak:

    A) 14

    B) 16


    C) 72

    D) 88


    E) 128

    7. Operasion sistema qanday funksiyalarni bajaradi?

    A) fayllarni tashkil qilish va saqlashni ta'minlaydi

    B) kiritish-chiqarish qurilmalarini ulash

    C) kompyuter va tashki qurilmalarning o`zaro axborot almashinuvini tashkil etadi

    D) kompyuter resurslarini boshqarish, inson bilan muloqatini tashkil qilish

    E) To`g`ri javob keltirilmagan

    8. Joriy disk - bu ...

    A) foydalanuvchi shu paytda ishlayotgan disk

    B) CD-ROM

    C) kattik disk

    D) operasion sistema saqlanadigan disk

    E) virtual disk

    9. DOS ning tashki buyruklari ...

    A) faqat tashqi qurilmalar bilan ishlashga mo`ljallangan buyruqlar

    B) diskda saqlanadigan va zaruratga qarab ishlatiladigan buyruqlar

    C) DOS yordamida ishlatilashi mumkin bo`lgan barcha buyruqlar

    D) Bunday tushuncha yo`q

    E) To`g`ri javob keltirilmagan

    10. Keltirilgan qaysi nom qattiq diskka mos?

    A) A:

    B) B:


    C) S:

    D) A: yoki B:

    E) To`g`ri javob keltirilmagan

    11. EXM ga axborot qanday uzatiladi va yoziladi?

    A) raqamlar orkali

    B) dastur yordamida

    C) elektr signallari ko`rinishida

    D) faqat lotin alifbosi xarflari bilan

    E) faqat kirill alifbosi xarflari bilan

    12. Kompyuterda virus qanday paydo bo`lishi mumkin?

    A) egiluvchan magnit diskdan o`tishi mumkin

    B) matematik masalani yechish paytida

    C) kompyuterga modem ulash paytida

    D) uz-uzidan o`taveradi

    E) To`g`ri javob keltirilmagan

    13. Keltirilganlarning qaysilari viruslar turiga kirmaydi?

    A) yuklanuvchi viruslar

    B) type - viruslar

    C) tarmoq viruslari

    D) fayl viruslari

    E) To`gri javob keltirilmagan

    14. Brauzerlar (masalan,Microsoft Internet Explorer) - bu ...

    A) Internet serverlari

    B) antivirus dasturlari

    C) dasturlash tili translyatorlari

    D) web-saxifalarni ko`rish vositasi

    E) To`gri javob keltirilmagan

    15. Dunyo bo`yicha Internet tarmogidan foydalanuvchilar soni taxminan ...

    A) 1 mln.

    B) 10 mln.

    C) 50 mln.

    D) 200 mln.

    E) 500 mln.

    16. Axborot uzatish tezligi 28800 bit/s bo`lgan modem 1sek. da quyidagilardan qaysinisini uzata

    oladi?

    A) ikki saxifa matn (3600 bayt)



    B) rasm (36 Kbayt)

    C) audiofayl (360 Kbayt)

    D) videofayl (3,6 Mbayt)

    E) Tugri javob keltirilmagan

    17. Xozirda Dunyo buyicha Internet serverlari soni taxminan ...

    A) 400 (ming) B) 4 mln. C) 40 mln.

    D) 400 mln. E) 40 (ming)

    18. Sakkiz raqamli sanoq sistemasidagi 1325 va 1246

    sonlarini kupaytirganda qanday son olinadi ?

    A) 2041170 B) 2031170 C) 1700036

    D) 2001136 E) 1710036

    19. Quyidagi sonlardan qaysi birini 7 ga bulganda 8 qoldik qoladi ?

    a) 1101111011 (ikkilik s/s)

    b) 11110001111 (ikkilik s/s)

    v) 11011001100 (ikkilik s/s)

    g) 1111111111111111 (ikkilik s/s)

    d) FACD (16lik s/s)

    e) 8071 (16lik s/s)

    A) v,d B) g,e C) a,b D) ye,d

    E) tugri javob yo`q

    20. Quyidagi ifodada sonlar qaysi sanoq sistemalaridan olingan ?

    1111 / 111 * 11 = 1010111110000

    a b c d

    A) a=16, b=2, c=8, d=2

    B) a=8, b=2, c=16, d=2

    C) a=2, b=8, c=16, d=2

    D) a=16, b=8, c=7, d=2

    E) a=16, b=7, c=6, d=2


    Javoblar
    1 – B 11 - C

    2 – D 12 - A

    3- B 13 - B

    4 – A 14 - D

    5 – B 15 - D

    6 – E 16 - A

    7 – D 17 - C

    8 – A 18 - C

    9 – B 19 - E

    10 – C 20 - A




    Download 6.98 Mb.
    1   ...   11   12   13   14   15   16   17   18   ...   29




    Download 6.98 Mb.

    Bosh sahifa
    Aloqalar

        Bosh sahifa



    Rasmda keltirilgan qurilma qanday nomlanadi?

    Download 6.98 Mb.