• Nalaganje denarja na račun in naročanje na prehrano za naslednji dan
 • Prevzem prehrane
 • Praznjenje avtomata
 • Kratka navodila za uporabo sistema za plačevanje prehrane
  Download 7.77 Kb.
  Sana24.03.2017
  Hajmi7.77 Kb.

  Kratka navodila za uporabo sistema za plačevanje prehrane.

  Sistem za plačevanje šolske prehrane je narejen tako, da omogoča koriščenje prehrane dijakom, ki imajo pravico do subvencionirane malice kot tudi dijakom, ki te pravice nimajo in morajo prehrano sproti plačati.

  Sistem deluje tako, da dijak, ki nima priznane subvencije s strani države, naloži denar na za to predvidenem avtomatu. Ta denar lahko potem porabi pri izdajnem pultu za prehrano, vendar samo na lokaciji, kjer je denar vplačal. Dijaku je omogočeno vplačilo denarja na lokaciji, kjer obiskuje šolo. To pomeni, da dijak, ki obiskuje šolo na lokaciji Pot na Lavo 22, lahko naloži denar le na tej lokaciji ter ga tu tudi koristi. V primeru, da bi dijak poskušal naložiti denar npr. na lokaciji Dijaški dom, ga avtomat zavrne (ne zazna obeska).

  Dijaki avtomat za nalaganje denarja uporabijo tudi za naročanje na obrok. Naročanje na obrok se vrši za naslednji dan oz. za isti dan, če se dijak naroči do 8 ure zjutraj.


  Nalaganje denarja na račun in naročanje na prehrano za naslednji dan

  Ko pride dijak do avtomata za nalaganje denarja, približa obesek čitalcu obeskov (bela škatlica na avtomatu). V primeru, da se obesek uporabi na pravi lokaciji, bo sistem na zaslonu izpisal podatke dijaka (ime, priimek, razred, šola), prikazal datum za katerega se dijak lahko naroči ter gumbe menijev na katere se lahko dijak naroči. V primeru, da se je dijak že naročil na obrok za naslednji dan, sistem prikaže zadnjo izbiro, ki jo dijak lahko spremeni. Dijak ima po registraciji 10 sekund časa, da izbere obrok na katerega se bo naročil oz. da vstavi denar. Če čas poteče, ga sistem po 10 sekundah avtomatsko naroči na obrok, ki je izbran.  opis: screenshot001.png
  V primeru, da dijak vstavi denar (avtomat sprejema kovance po 0,10 €, 0,20 €, 0,50 €, 1,00 € in 2,00 € ter bankovce po 5 €, 10 €, 20 € in 50 €) se prikaže zaslon na katerem je prikazano stanje na njegovem računu ter število apoenov, ki jih je vstavil. Stanje na računu se zvišuje z vsakim vstavljenim apoenom. Ko dijak klikne na gumb Končaj, oz. ko poteče čas 20 sekund (čas se resetira z vsakim vstavljenim apoenom), se polog zabeleži na dijakov račun ter natisne potrdilo o prejemu denarja. Na potrdilu so prikazani apoeni, ki jih je dijak vstavil, skupni seštevek vstavljenega denarja ter novo stanje na računu dijaka.

  opis: screenshot002.png

  V primeru, da pride do napake na sistemu (ni povezave na strežnik, sistem ne zazna vstavljenega denarja ali se stanje na računu ne ujema …) mora to dijak javiti odgovorni osebi-tajništvo šole ali na prehrana@sc-celje.si.


  Prevzem prehrane

  Dijak pride k delilnemu pultu in se registrira z obeskom. V primeru, da ima možnost prevzema subvencioniranega obroka, bo sistem ponudil nakup samo subvencioniranih obrokov. Ko prodajalec vnese izbran obrok, se natisne račun na katerem so podatki o organizaciji, ki je račun izdala, kateri obrok je bil izdan in cena obroka. Spodaj se izpiše tudi višina subvencije. V primeru, da je dijak že koristil subvencioniran obrok oz. nima priznane subvencije, lahko prejme obrok samo v primeru, da ima na računu dovolj denarnih sredstev. V tem primeru spet dobi račun, vendar je višina subvencije navedena 0 €. Sistem omogoča tudi izdajanje posameznih artiklov v primeru, da ima dijak na razpolago denarna sredstva na računu.  V času dokler sistem ne natisne računa, je onemogočena registracija novega dijaka!
  Praznjenje avtomata

  Praznjenje avtomata je domena ponudnika prehrane, ki bo tudi prejel ključe od avtomata. Avtomat se odpre konec dneva, da se pobere denar, ki so ga čez dan vnesli dijaki ter menja papir v tiskalniku. Takoj, ko avtomat zazna, da so se odprla vrata, izpiše potrdilo o praznjenju avtomata na katerem je zapisano koliko apoenov je v avtomatu ter seštevek. Oseba, ki avtomat prazni mora takoj, ko pobere denar le tega tudi takoj prešteti ter na potrdilo vpisati ali se število posameznih apoenov ujema ter potrdilo podpisati.  V določenih primerih obstaja možnost, da enoti za pobiranje bankovcev ali kovancev zadržita apoen, ki ga je dijak vstavil. V tem primeru je potrebno obvestiti odgovorno osebo - tajništvo šole ali na prehrana@sc-celje.si.

  Direktor Igor Dosedla

  Download 7.77 Kb.
  Download 7.77 Kb.

  Bosh sahifa
  Aloqalar

      Bosh sahifa  Kratka navodila za uporabo sistema za plačevanje prehrane

  Download 7.77 Kb.