Årsberetning for juniorgrenen 2018
Download 7.77 Kb.
Sana02.01.2020
Hajmi7.77 Kb.

Årsberetning for juniorgrenen 2018
I begyndelsen af året stod det bl.a. på båloptænding, knob og besnøringer, koder og håndværkeropgave, hvor juniorerne skulle lave der helt egen hoptimist. I marts øvede vi førstehjælp og kort, kompas og pejling. Derudover tog vi færdighedsmærket ’Stormkøkken’, hvor der er fokus på korrekt brug og vedligeholdelse af tragia. Som altid havde vi generelforsamling og fastelavn i Spejderhytten, hvor spejderne kunne hygge sig med tøndeslagning, karameller, varm kakao og fastelavnsboller. Hele april gik igen med at forberede divisionsturneringen, hvor vi bl.a. øvede os i at bygge lejrpladser og afholdte en patruljedyst, hvor vi kom omkring alle de basale spejderfærdigheder inden weekendens divisionsturnering.
Den 20. – 22. marts 2018 var det blevet tid til årets divisionsturnering. I år blev divisionsturneringen afholdt i vante omgivelser, nemlig i området omkring vores egen hytte Dybdal Hytten. Vi ankom fredag med to veloplagte patruljer. Fredag aften blev bygget lejrplads samt afholdt et mindre aftenløb med forskellige aktiviteter. Lørdag skulle lejrpladserne bygges færdige inden de skulle videre på dagløb i området omkring lejren. Inden aftensmad var der tovtrækning og stafet for mikro, mini og ledere, hvorefter der blev serveret helstegt pattegris med tilbehør. Efter maden var der præmieoverrækkelse for minierne og mikroerne. Søndag var der nedbrydning, hvor lejrpladserne skulle pilles ned og teltene slås sammen. Ved søndagens præmieoverrækkelse fik vi overrakt præmier for tovtrækning, 3. plads natløb, 1. plads lejrsport, 3. plads dagløb og 3. plads samlet (alle ved Kentauren).
Hen over foråret havde vi bl.a. stjerneløb, forhindringsbane, woodcraft og kimsleg. Derudover hjalp vi med opsætningen af karrusel samt menneskebordfodbold til dette års Sommerfest i Assentoft.
I uge 27 var vi 7 spejdere og 3 ledere afsted på sommerlejr på Moselund Spejdercenter ved Hinnerup. Vi lavede bl.a. figurer i tin, boomeranger, byløb i Hinnerup, i svømmehallen og var på natløb. Vi havde en god tur trods varmt vejr og afbrændingsforbud.
I september var vi på mini hike i Fussingø. På mini hiken deltager både minier, mikroer og juniorer fra hele Randellsborg Division samt grønne og lyseblå spejdere fra Randers og omegn. På turen bliver spejderne testet i forskellige færdigheder som pionering, bål, forhindringsbane mm. Det var en rigtig god dag og vi kom hjem med en flot 2. plads til Griffen.
Årets sidste tur var oprykningsturen d. 05. – 07. oktober, der i år blev afholdt i Fjeldholmlejren. På turen blev spejderne fordelt i 10 blandede patruljer på kryds og tværs og grenen, patruljer som de således skulle arbejde sammen i resten af weekenden. Lørdag skulle patruljerne på løb i området omkring hytten, hvor de skulle lave rumskibe på stranden, pandekager på bål, kimsleg med chips og pionering. Til aften fik vi flæskesteg og abemand – lækkert! Efter lejrbålet lørdag aften skulle vi til oprykning, hvor vi fik syv nye juniorer op. Vi skulle desuden af med ni juniorer, der skulle rykke op til troppen.
Efter oprykningsturen stod møderne bl.a. på kniv-, økse- og savbevis, patruljedyst og fælles byløb i Randers med de andre juniorspejdere i divisionen.
Til årets juleafslutning havde vi julequiz og vi legede juniorernes traditionsrige chokolade-udpakningskonkurrence.

Det har alt i alt været et godt og spændende år, med masser af hyggelige timer i hytten. Vi har været så heldige at få endnu en juniorleder, Jacob, der begyndte i efteråret. Jacob er tidligere FDF’er og har derfor lidt erfaring indenfor spejderverdenen, hvilket dog bestemt ikke er et must, hvis man ønsker at starte som leder. Vi er rigtig glade for de ekstra hænder og naturligvis også det gode selskab!


Vi glæder os til endnu et år sammen med jeres børn!
Med spejderhilsner

Jacob, Mikkel, Aksel og Annika

Download 7.77 Kb.
Download 7.77 Kb.

Bosh sahifa
Aloqalar

    Bosh sahifaÅrsberetning for juniorgrenen 2018

Download 7.77 Kb.