• Dodatna pojasnila v zvezi s pripravo ponudbe in spremembe razpisne dokumentacije
 • VPRAŠANJI IN ODGOVORA: Vprašanje 1
 • Vprašanje 2
 • Vprašanje 3
 • Odgovor 3: Naročnik podaja odgovor za Sušilno komoro, pod pozicijo 5
 • Štefanova ulica 2, 1501 Ljubljana T: 01 428 40 00 F: 01 428 47 33
  Download 21.02 Kb.
  Sana24.03.2017
  Hajmi21.02 Kb.
  Štefanova ulica 2, 1501 Ljubljana T: 01 428 40 00

  F: 01 428 47 33

  E: gp.mnz@gov.si

  www.mnz.gov.si
  Vsem potencialnim ponudnikom


  Številka: 430-1717/2014/13 (15131-05)

  Datum: 20. 2. 2015
  Zadeva: Dodatna pojasnila v zvezi s pripravo ponudbe in spremembe razpisne dokumentacije

  V zvezi z javnim naročilom za oddajo naročila blaga po odprtem postopku za nakup in dobavo ter montažo laboratorijske opreme za potrebe objekta Nacionalnega forenzičnega laboratorija, 430-1717/2014, objavljenim na portalu javnih naročil, dne 30. 1. 2015, pod št. objave JN668/2015 in v Uradnem listu Evropske unije, dne 4. 2. 2015, pod št. 2015/S 024-039607, smo prejeli pisna vprašanja potencialnih ponudnikov v zvezi s pripravo ponudbe, na katera vam v nadaljevanju podajamo odgovore in spremembe razpisne dokumentacije, kot sledi:  VPRAŠANJI IN ODGOVORA:
  Vprašanje 1:


  Vezano na razpisno dokumentacijo zap. št. 10, POZICIJA 1-50-P1 Laboratorijski namizni parni sterilizator -namizni avtoklav, vas pozivamo, da v skladu s pravili javnega naročanja dovolite tudi ostalim ponudnikom nastop na razpisu.  Z zapisanim favorizirate enega proizvajalca, kar je v popolnem neskladju z javnimi naročili v Republiki Sloveniji.  Poziv se navezuje na spremembo razpisne dokumentacije, kjer se naj omeji samo volumen komore na, npr. 25 l. V kolikor je razpis za Laboratorijski namizni avtoklav je tako vsem ostalim ponudnikom jasno, kakšen model morajo ponuditi.

  Odgovor 1:
  Naročnik se je po ponovni preučitvi odločil, da spremeni določene zahteve za Laboratorijski namizni sterilizator – namizni avtoklav (1-50-P1).
  Naročnikovi pogoji so sledeči:

  • dimenzija avtoklava lahko odstopa za največ 100 mm od navedenih dimenzij (prostorska omejitev na pultu);

  • volumen sterilizacijske komore od 20 l do 25 l,

  • število različnih programov je minimalno 3,

  • število polic za sterilizacijo je najmanj 3,

  • čas sterilizacije je od 1 minute do 100 minut ter

  • čas sušenja je od 1 minute do 100 minut.

  Glede na navedeno spremembo vam posredujemo nov PONUDBENI PREDRAČUN za sklop 1, katerega zamenjate s prvotnim predračunom v razpisni dokumentaciji. Spremembe so pri zgoraj navedeni postavki.


  Vprašanje 2:


  V sklopu 1, pozicija 3 imate zapisane specifikacije, ki so direkten prepis točno določenega izdelka, ki ga lahko v Sloveniji dobavi samo en dobavitelj. Ker ste porabnik javnih sredstev, ste z zakonom o javnem naročanju zavezani k ne omejevanju konkurence. Verjamemo, da se tega zavedate, v specifikaciji ste navedli "ali podobno", in boste dovolili ponuditi tudi komoro, ki odstopa od vaših navedenih zahtev. V nasprotnem primeru bomo primorani uporabiti pravna sredstva in vložiti revizijo.  Komora, ki ste jo opisali v specifikacijah ima pomično prednjo šipo in pri delu v komori je ta v celoti odprta. Ker ne gre za laminar, ki bi ustvarjal zračno zaveso in ščitil osebje kot tudi produkt, s tem tvegate kontaminacijo tako notranjosti komore kot vzorcev, obenem tvegate tudi zdravje osebja.  Želimo vas opremiti s produkti vrhunskih proizvajalcev in vam ponuditi namizno PCR komoro, ki ima namesto UV recirkulacije sterilizacijo s HEPA filtrom in omogoča popolno (99.9997%) sterilnost. Obenem v komoro dostopate skozi priročna dvojna vratca in tako osebja in vzorcev ne izpostavljate direktni kontaminaciji. Vratca so opremljena s senzorjem, ki ob odprtju ugasnejo UV luč.  Ohišje komore je v celoti iz enega kosa (nobenih robov za lažje čiščenje) popolnoma prozorne plastike, ki nudi uporabniku zaščito pred UV z filmom. Celoten zg. del komore se enostavno odstrani in omogoča vstavljanje večje opreme.  Dno je iz posebne plastike, bele barve in z zaščito pred razlitjem reagentov. Odporno na običajna čistila. Prav tako z zaobljenimi robovi za lažje čiščenje.  Komora zunanjih dimenzij 610 x 457 x 711 mm je opremljena z dvema policama v notranjosti, ki nudita dodatno površino za odlaganje pipet, konic in podobno. Vgrajeni sta fluorescentna in UV luč.  Vljudno vas prosimo, da dovolite ponuditi tudi takšno izvedbo PCR komore. Lepo prosimo za potrditev.  Odgovor 2:
  Naročnik PCR UV komoro (pozicija 3, 2-09-A3, sklop 1) potrebuje za pripravo reakcijskih mešanic, ki niso nevarne zdravju, zato se ne potrebujejo zračne zavese. V delovnem procesu, kjer se jo bo uporabljalo, kontaminacija vzorcev ne predstavlja nevarnosti. Za delo je bistvenega pomena, da je delovna površina ravna in gladka, ne zaobljena ter brez luknjic, ki so potrebne za vzpostavitev zračne zavese.
  Potencialni ponudnik ponudi blago, ki mora izpolnjevati najmanj minimalne zahteve naročnika, ki so podane v opisu blaga v ponudbenem predračunu. Naročnik je napisal svoje minimalne pogoje glede na svoje potrebe.
  Vprašanje 3:
  Zaporedna št. 3, oznaka opreme 2-43-A1 SUŠILNA KOMORA


  Prosimo vas, da nam sporočite naslednje:


  1. Kakšna je zahtevana temperatura,

  2. Kakšna je vlaga,

  3. Kakšen pretok zraka vertikalen/horizontalen,

  4. Kaj se bo sušilo v komori,

  5. Želeni podtlak, nadtlak,

  6. Cirkulacija, ali gre za enosmerni tok v in iz komore skozi filtre?
  Odgovor 3:
  Naročnik podaja odgovor za Sušilno komoro, pod pozicijo 5, 2-43-A1:

  1. Naročnik ni podal zahteve za temperaturo, ker gre samo za sušenje – ni gretja.

  2. Zahteva se samo merilnik vlažnosti, na osnovi vlage uporabnik približno ve, kdaj je predmet suh.

  3. Pretok zraka je vertikalen.

  4. V komori se bodo sušila vlažna ali mokra oblačila ter obutev.

  5. Naročnik nima omejitve za podtlak ali nadtlak.

  6. Cirkulacija je prisilna z ventilatorjem, gre za enosmerni tok, konstanten pretok svežega zraka skozi filter.

  Potencialni ponudnik ponudi blago, ki mora izpolnjevati najmanj minimalne zahteve naročnika, ki so podane v opisu blaga v ponudbenem predračunu. Naročnik je napisal svoje minimalne pogoje glede na svoje potrebe.

  Dodatna pojasnila v zvezi s pripravo ponudbe in spremembe razpisne dokumentacije so sestavni del razpisne dokumentacije predmetnega javnega naročila.

  Lep pozdrav,


  po pooblastilu direktorja UFZN

  Mojca Bregar Hasanagič Matej Urek

  vodja Oddelka za javne razpise direktor Urada za finančne zadeve in nabavo

  sekretarka sekretar


  Priloge:  • Ponudbeni predračun za sklop 1

  Poslati:


  • naslovnik – internetna stran naročnika

  Download 21.02 Kb.
  Download 21.02 Kb.

  Bosh sahifa
  Aloqalar

      Bosh sahifa  Štefanova ulica 2, 1501 Ljubljana T: 01 428 40 00 F: 01 428 47 33

  Download 21.02 Kb.