• MULTIPLE CHOICE
  • SHORT ANSWER
  • Chapter 2: Deploying Windows Servers true/false




    Download 116.8 Kb.
    Sana21.03.2017
    Hajmi116.8 Kb.

    Chapter 2: Deploying Windows Servers
    TRUE/FALSE
    1. Windows Deployment Services (WDS) requires extensive and detailed configuration before use.

    ANS: F PTS: 1 REF: 26


    2. Windows Deployment Services(WDS) could be installed on Windows Server 2003.

    ANS: T PTS: 1 REF: 26


    3. After a WDS server is configured, you can add images to the server.

    ANS: T PTS: 1 REF: 38


    4. KMS clients, by default, will activate themselves at defined intervals.

    ANS: T PTS: 1 REF: 52


    5. MAK can only be installed during the installation of an operating system.

    ANS: F PTS: 1 REF: 52


    MULTIPLE CHOICE
    1. ____ is a Windows Server 2008 role that provides the capability to install supported Windows operating systems remotely using a network-based installation.

    a.

    Windows Deployment System

    c.

    Remote Installation System

    b.

    Windows Deployment Services

    d.

    Remote Installation Services

    ANS: B PTS: 1 REF: 26


    2. Which of the following is a WDS server component?

    a.

    Tools to manage the operating system images.

    b.

    Management tools to manage the server.

    c.

    A graphical user interface (GUI).

    d.

    Pre-Boot Execution Environment (PXE).

    ANS: D PTS: 1 REF: 27


    3. Which of the following is a WDS client component?

    a.

    Tools to manage the client computer accounts.

    b.

    Tools to manage the operating system images.

    c.

    A graphical user interface (GUI).

    d.

    Pre-boot Execution Environment (PXE).

    ANS: C PTS: 1 REF: 27


    4. Which of the following is a WDS management component?

    a.

    Tools to manage the client computer accounts.

    b.

    A multicast and diagnostics component at the network layer.

    c.

    A graphical user interface (GUI).

    d.

    Pre-boot Execution Environment (PXE).

    ANS: A PTS: 1 REF: 27


    5. Windows deployment Services relies on ____ using a static IP for name resolution.

    a.

    DHCP

    c.

    NTFS

    b.

    DNS

    d.

    UDP

    ANS: B PTS: 1 REF: 28


    6. The ____ Wizard displays information about Windows Deployment Services, including an introduction to WDS, things to note, and additional information.

    a.

    Help

    c.

    Add Servers

    b.

    Configuration

    d.

    Add Roles

    ANS: D PTS: 1 REF: 30


    7. To install WDS from a command line prompt, enter ____ to install a Deployment Server.

    a.

    ServerManagerCmd -install DS

    b.

    ServerManagerCmd -install WDS

    c.

    ServerManagerCmd -DS

    d.

    ServerManagerCmd -WDS

    ANS: B PTS: 1 REF: 33


    8. To install WDS from a command line prompt, enter ____ to install a Transport Server.

    a.

    ServerManagerCmd -install WDS-Transport

    b.

    ServerManagerCmd -install Transport

    c.

    ServerManagerCmd -WDS-Transport

    d.

    ServerManagerCmd -Transport

    ANS: A PTS: 1 REF: 33


    9. To configure WDS, you must be a member of the ____ group.

    a.

    local Administrators

    c.

    operators

    b.

    global users

    d.

    super users

    ANS: A PTS: 1 REF: 33


    10. The ____ Wizard walks you through adding a WDS server to the console.

    a.

    Help

    c.

    Add Server(s)

    b.

    Configuration

    d.

    Add Roles

    ANS: C PTS: 1 REF: 34


    11. The ____ Wizard walks you through configuration steps.

    a.

    Help

    c.

    Add Server(s)

    b.

    Configuration

    d.

    Add Roles

    ANS: B PTS: 1 REF: 36


    12. On the PXE Server Initial Settings screen, which answer policy essentially disables PXE?

    a.

    Do Not Respond to Any Client Computer

    b.

    Do Not Respond to Any Server Computer

    c.

    Respond only to known client computers

    d.

    Respond to all (known and unknown) client computers

    ANS: A PTS: 1 REF: 37


    13. As a guideline, a boot image can have up to ____ boot images.

    a.

    4

    c.

    13

    b.

    9

    d.

    21

    ANS: C PTS: 1 REF: 38


    14. To remove the WDS role from your server using the command line, enter ____.

    a.

    slmgr.vbs -uninstall WDS

    b.

    slmgr.vbs -remove WDS

    c.

    ServerManagerCmd -uninstall WDS

    d.

    ServerManagerCmd -remove WDS

    ANS: D PTS: 1 REF: 45


    15. Which WDS Server Properties dialog box tab includes optional settings for the default boot program and default boot image?

    a.

    Boot

    c.

    Default

    b.

    General

    d.

    Network Settings

    ANS: A PTS: 1 REF: 46


    16. Which WDS Server Properties dialog box tab provides options to deconflict WDS and DCP running on the same system?

    a.

    General

    c.

    DHCP

    b.

    DNS

    d.

    Network Settings

    ANS: C PTS: 1 REF: 46


    17. In order to install a KMS key on the host, you will first need to have the KMS ____.

    a.

    key

    c.

    password

    b.

    license

    d.

    certificate

    ANS: A PTS: 1 REF: 49


    18. A KMS key can activate up to ____ hosts on a network.

    a.

    two

    c.

    six

    b.

    five

    d.

    nine

    ANS: C PTS: 1 REF: 49


    19. Network environments not supporting DDNS should disable auto-publishing using the ____ option of the slmgr.vbs script.

    a.

    /cpky

    c.

    /ckms

    b.

    /cdns

    d.

    /sdns

    ANS: B PTS: 1 REF: 50


    20. Which command is used to manually activate KMS clients?

    a.

    slmgr.vbs /ato

    c.

    slmgr.vbs /stao

    b.

    slmgr.vbs /ctao

    d.

    slmgr.vbs /rearm

    ANS: A PTS: 1 REF: 52


    21. MAK uses Microsoft’s ____ activation services for a one-time activation.

    a.

    logical

    c.

    static

    b.

    default

    d.

    hosted

    ANS: D PTS: 1 REF: 52


    COMPLETION
    1. A(n) ____________________ is basically a copy of an existing operating system and the associated configurations.

    ANS: image

    PTS: 1 REF: 38
    2. ____________________ deployments provide the capability to deploy an image through a multicast deployment to multiple computers.

    ANS: Multicast

    PTS: 1 REF: 46
    3. ____________________ provides the capability for volume licensing, which is used for Microsoft Windows Server 2008, Windows 7, and Windows Vista.

    ANS:


    Volume Activation (VA)

    Volume Activation

    VA

    PTS: 1 REF: 46


    4. Organizations are issued ____________________, which are used with volume licensing products.

    ANS:


    Volume License Keys (VLKs)

    Volume License Keys

    VLKs

    PTS: 1 REF: 46


    5. An SRV record, which is also referred to as a(n) ____________________ record, is a record of data that DNS uses to identify services available.

    ANS: service

    PTS: 1 REF: 49
    MATCHING
    Match each item with a statement below.

    a.

    boot image

    f.

    install image

    b.

    deployment server

    g.

    transport server

    c.

    Key Management Service (KMS)

    h.

    volume activation

    d.

    Multiple Activation Key (MAK)

    i.

    discover image

    e.

    capture image

    1. Enables you to create custom install images.


    2. Provides the core networking components to transmit data.
    3. Activates the product on a system on a one-time basis.
    4. Client computers will boot into this image in order to install the operating system.
    5. Automates the activation process and makes the management of the activation process much more efficient.
    6. Provides complete Windows Deployment Services functionality.
    7. Deployed to the client computer; they are the operating system images.
    8. Enables volume activation within an organization’s own network.
    9. Enables operating system installation on a system that cannot boot from the network using the Pre-Boot Execution Environment (PXE).
    1. ANS: E PTS: 1 REF: 38
    2. ANS: G PTS: 1 REF: 28
    3. ANS: D PTS: 1 REF: 46
    4. ANS: A PTS: 1 REF: 38
    5. ANS: H PTS: 1 REF: 46
    6. ANS: B PTS: 1 REF: 28
    7. ANS: F PTS: 1 REF: 38
    8. ANS: C PTS: 1 REF: 46
    9. ANS: I PTS: 1 REF: 38
    SHORT ANSWER
    1. Describe the significant enhancements to Windows Deployment Services over the older Windows 2003 Remote Installation Services (RIS).

    ANS:


    There have been significant enhancements to WDS. The following reflects the major changes from RIS:

    · Can deploy newer operating systems, such as Vista and Windows Server 2008

    · Uses Windows PE as the boot operating system

    · Uses Windows image (.wim) files for image-based installations

    · Has multicast functionality

    · Includes enhancements to the PXE server component

    · Has an enhanced client GUI

    · Allows WDS management through the WDS MMC snap-in

    PTS: 1 REF: 26
    2. Describe three tasks associated with installing and configuring Windows Deployment Services.

    ANS:


    Installing and configuring Windows Deployment Services involves:

    · Installing Windows Deployment Services

    · Configuring WDS by adding the Install.wim and Boot.wim (images are available in the \Source folder on the product CD/DVD)

    · Installing the operating system

    PTS: 1 REF: 27
    3. Describe two prerequisites for installing the Transport Server only.

    ANS:


    The following are the prerequisites for installing the Transport Server only:

    · Local Administrators Group Credentials. Must be a member of the Local Administrators group.

    · PXE Provider. You must create a custom PXE provider to network boot. Windows Server 2008 R2 has a PXE Provider.

    PTS: 1 REF: 28


    4. Describe three ways to install Windows Deployment Services.

    ANS:


    Windows Deployment Services can be installed in three ways:

    · From Server Manager. This chapter focuses on performing tasks using the Server Manager.

    · Using the Initial Configuration Wizard. From the Initial Configuration Wizard, you can select to Add Roles to your server. The process of selecting the desired role to add is very similar to adding roles to your server using the Server Manager.

    · From the command line.

    PTS: 1 REF: 29
    5. List four guidelines for installing a boot image.

    ANS:


    Boot image guidelines include:

    · The boot menu can have up to 13 boot images

    · The .wim file name cannot have spaces

    · You can use the Windows Server 2008 Boot.wim file

    · Double-byte character sets do not always display properly

    PTS: 1 REF: 38


    6. Describe the prerequisites for adding an install image.

    ANS:


    The following are prerequisites for adding an install image:

    · The client must be able to do a PXE boot.

    · The client must be a member of a Domain Users group.

    · The client computer must have at least 512 MB RAM.

    · The client computer must meet or exceed the client system requirements required for the install image for that operating system.

    PTS: 1 REF: 41


    7. Describe how to use Windows Deployment Services to automate the deployment task.

    ANS:


    You can automate the deployment using an unattend file for the user interface of Windows Deployment Services and another unattend file for the remainder of the setup.

    PTS: 1 REF: 46


    8. Explain how to configure Volume Activation.

    ANS:


    The Software License Manager (Slmgr.vbs) is a Visual Basic (VB) script that is used to configure Volume Activation. It can be run locally or remotely. The script should be run from an elevated command prompt to ensure the key operations are not prohibited when the script runs. To open an elevated command prompt, click Start, right-click Command Prompt, and select Run as Administrator.

    The general syntax of Slmgr.

    General (lot. generalis - umumiy, bosh) - qurolli kuchlardagi harbiy unvon (daraja). Dastlab, 16-a.da Fransiyada joriy qilingan. Rossiyada 17-a.ning 2-yarmidan maʼlum. Oʻzbekiston qurolli kuchlarida G.
    vbs is as follows:

    slmgr.vbs /parameter

    PTS: 1 REF: 47


    9. Describe how to allow WMI Traffic through the Windows Firewall.

    ANS:


    In order for VA to work and not be blocked by the Windows Firewall, the Windows Firewall must be configured to allow Windows Management Instrumentation (WMI) traffic; likewise, the same concept would apply for other security devices that you have enabled on the network. Allow the Windows Management Instrumentation (WMI) exception in Windows Firewall, in a single subnet.
    For multiple subnets, allow the following connections:

    · Windows Management Instrumentation (ASync-In)

    · Windows Management Instrumentation (DCOM-In)

    · Windows Management Instrumentation (WMI-In)

    · Allow remote access in the scope

    PTS: 1 REF: 48


    10. How do you deploy KMS clients?

    ANS:


    Use the system preparation (Sysprep) tool or the Slmgr.vbs script when using the Windows Automated Installation Kit (Windows AIK) for deployment and activation. The Windows AIK enables you to create and deploy customized images for supported Windows operating systems. Windows AIK enables you to do unattended installations, capture images, and create PE images.

    PTS: 1 REF: 51


    Download 116.8 Kb.

    Bosh sahifa
    Aloqalar

        Bosh sahifa


    Chapter 2: Deploying Windows Servers true/false

    Download 116.8 Kb.