• 2. dan PLOVDIV – EDIRNE – ISTANBUL
  • 5. dan ISTANBUL - SOFIJA
  • CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: FIRST MINUTE CIJENA 265 EUR REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 295 EUR
  • Cijena ne uključuje
  • Napomena
  • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu
  • Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
  • Istanbul – 6 dana autobusom 03. 04. 08. 04. 2018. 30. 04. 05. 05. 2018




    Download 26.75 Kb.
    Sana06.07.2020
    Hajmi26.75 Kb.
    #11179

    ISTANBUL – 6 dana autobusom

    03.04.-08.04.2018.

    30.04.-05.05.2018.

    29.05.-03.06.2018.

    20.06.-25.06.2018.

    10.08.-15.08.2018.

    03.10.-08.10.2018.

    1. dan ZAGREB – PLOVDIV

    Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Slijedi vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Srbiju prema bugarskoj granici uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Plovdiv u večernjim satima. Smještaj u hotel. Predlažemo odlazak u večernju šetnju jednim od najstarijih europskih gradova. Noćenje.


    2. dan PLOVDIV – EDIRNE – ISTANBUL

    Doručak. Nastavak vožnje prema gradu Edirne, staroj osmanskoj prijestolnici. Posjetit ćemo veličanstvenu džamiju Selimiju, sagrađenu 1575. godine kao remek djelo najpoznatijeg osmanskog arhitekta Sinana po narudžbi sultana Selima II., sina i nasljednika Sulejmana Veličanstvenog. Selimija je poznata po najvišim minaretima u Turskoj i po kupoli koja se uzdiže 1,2 m više od kupole Aja Sofije te po izuzetno elegantnom i svijetlom interijeru. Nastavljamo vožnju prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u kasnim poslijepodnevnim satima. Nakon smještaja u hotel i kraćeg odmora, predlažemo odlazak na ugodnu šetnju i prvo upoznavanje s turskom prijestolnicom ili odlazak do moderne gradske četvrti uz Trg Taksim i Ulicu oslobođenja - Istiklal Caddesi u kojoj se nalaze mnogobrojne trgovine, klubovi i restorani. Noćenje.


    3. dan ISTANBUL

    Doručak. Razgled grada autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča: Aja Sofija, svojevremeno najveća crkva u Bizantskom carstvu koja je sagrađena u doba cara Justinijana te predstavlja remek djelo bizantske arhitekture, džamija sultana Ahmeta, poznata pod nazivom Plava džamija koja je i posljednja sagrađena velika kraljevska palača jedinstvena sa svojih šest minareta, Hipodrom koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopola, a danas je memorijalni trg s obeliskom iz rimskog perioda, bazilika Cisterna koja je poznata i pod nazivom Utinula palača, najveći od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode, palača Topkapi koja je 400 godina bila glavna rezidencija osmanskih sultana, a u kojoj se čuva impresivna kolekcija blaga, kristala, srebra i kineskog porculana koja uključuje i poznati Smaragd, najveći dragi kamen na svijetu te mnoge važne relikvije. Preporučamo posjetiti harem, labirint intriga i centar svađa palače Topkapi. S terase palače Topkapi pruža se prekrasan pogled na Mramorno more i Bospor. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite programe. Predlažemo posjet ekstravagantnoj palači Dolmabahce koja je sagrađena u rokoko stilu po nalogu sultana Abdula Mejida koji je želio imati svoju varijantu dvorca Versailles. Noćenje.


    4. dan ISTANBUL

    Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska na Egipatsku tržnicu i krstarenje Bosporom (uz doplatu). Na Egipatskoj tržnici moći ćete kupiti neki od mnogobrojnih mirisnih začina i čajeva te doživjeti istinski duh starog Istanbula. Tijekom krstarenja po prekrasnom Bosporu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju, imat ćete priliku uživati u prekrasnom pogledu na obalu s mnogobrojnim drvenim vilama, raskošnim palačama, utvrdama i ribarskim selima. Slobodno vrijeme za vlastite programe, ručak ili posjet i kupovinu na Kapali čaršiji – Grand Bazaru, jednom od najvećih natkrivenih bazara na svijetu s više od 4000 dućana sa zlatom, tkaninama, keramikom i suvenirima. Navečer je moguć fakultativni odlazak na tursku večer s uključenom večerom i programom s trbušnim plesačicama (uz doplatu). Noćenje.



    5. dan ISTANBUL - SOFIJA

    Doručak. Vožnja prema bugarskoj prijestolnici Sofiji. Po dolasku u Sofiju u kasnim poslijepodnevnim satima slijedi šetnja gradskim središtem: katedrala Aleksandra Nevskog, crkva Sv.Sofije, zgrada Parlamenta, Trg Alexandra Batenberga, Predsjednička palača, rotunda Sv.Juraja, ruska crkva Sv.Nikolaja, Narodno kazalište, crkva Sv. Petke Samardžijske, ostaci rimske Serdike. Smještaj u hotel. Noćenje.


    6. dan SOFIJA - ZAGREB

    Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja kroz Bugarsku i Hrvatsku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.


    CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: FIRST MINUTE CIJENA 265 EUR

    REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 295 EUR
    FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
    Minimalan broj putnika: 40

    Cijena uključuje:

    • Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja

    • 1 noćenje s doručkom u Plovdivu u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama

    • 1 noćenje s doručkom u Sofiji u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama

    • 3 noćenja s doručkom u Istanbulu u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama

    • Turističkog pratitelja tijekom puta

    • Razgledavanja prema programu

    • Razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča

    • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana


    Cijena ne uključuje:

    • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 119 EUR

    • Viza za Tursku (doplata pri uplati aranžmana ukoliko želite da vizu posreduje Bravo putovanja) – 20 EUR

    • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (informativne cijene, mogu biti podložne promjeni):

    • bazilika Cisterna 5,5 eur

    • Vožnja brodom po Bosporu: 25 eur (uplata na licu mjesta)

    • Turska večera uz folklorni program: 40 eur

    (uplata na licu mjesta)

    • Sultan Ahmet paket ulaznica (ulaznica za Plavu džamiju, Aya Sofiu, Topkapi muzej sa lokalnim vodičem): 45 eur (uplata na licu mjesta)

    • Posjet haremu u Topkapi palači sa vodičem: 10 eur (uplata na licu mjesta)

    • Ulaznica za Dolmabahce palaču: 20 eur (uplata na licu mjesta)

    • Putno osiguranje


    Napomena: za izlete je potrebno minimalno 15 prijavljenih osoba
    Popusti:

    Djeca do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ostvaruju 10 % popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem. Rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem moguća je i za odraslu osobu po redovnoj cijeni.


    Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

    Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

    - sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 15 EUR

    - sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 15 EUR

    - sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 15 EUR
    Istanbul (turski: Istanbul), na hrvatskom se još naziva Carigrad i Konstantinopol, grad smješten na Bosporskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica triju velikih carstava - rimskog, bizantskog i otomanskog. Nakon osnivanja moderne Republike Turske, Ankara je prograšena turskim glavnim gradom. Istanbul je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i gospodarsko središte. Grad je izabran za europski glavni grad kulture za 2010., zajedno s Pečuhom u Mađarskoj i Essenom u Njemačkoj. Zemljopisni položaj: nalazi se na južnom Bosporu, prostire se na dva kontinenta – zapadni je dio u Europi, dok je istočni u Aziji. Rukavac “Zlatni rog” dijeli europski dio na dva dijela. Između Mramornog mora i Zlatnog roga nalazi se poluotok s najstarijim dijelom Istanbula. Grad ima ukupnu površinu od 1539 km2 dok se šire područje grada tj. provincija Istanbul prostire na 5220 km2. Gradska klima je umjerena kontinentalna; ljeta su u gradu vruća i vlažna, zime kišovite te ponekad snježne.
    Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

    Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je obvezatna e-viza i važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice http://www.evisa.gov.tr ili u poslovnicama Bravo putovanja. Ukoliko se putnici odluče za izradu vize u poslovnicama Bravo putovanja, organizator putovanja će im dostaviti potreban formular kojeg su putnici dužni dostaviti organizatoru kako bi posredovao u vađenju vize, dok će im viza biti uručena na dan putovanja od strane pratitelja putovanja. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
    Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

    Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.



    Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.
    Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti broj 1399-00036581 i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 1501-00000568 uplaćena kod Wiener osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.




    Download 26.75 Kb.




    Download 26.75 Kb.

    Bosh sahifa
    Aloqalar

        Bosh sahifa



    Istanbul – 6 dana autobusom 03. 04. 08. 04. 2018. 30. 04. 05. 05. 2018

    Download 26.75 Kb.