• Afrika
 • *Karte za koncert „Muzikom kroz svet
  Download 11.83 Kb.
  Sana01.04.2020
  Hajmi11.83 Kb.
  U SALI NIŠKOG KULTURNOG CENTRA DESETOG SEPTEMBRA Koncert „Muzikom kroz svet“ Karte za koncert „Muzikom kroz svet“ su u prodaji po ceni od 300 dinara, sa popustom za đake, studente i penzionere-200 dinara Alesandro Krosta na flauti i Nadia Testa na klaviru predstaviće se niškoj publici u ponedeljak, 10.septembra, u sali Niškog kulturnog centra sa početkom u 20 sati. Program obuhvata izvođenje Parafraze iz opere „Toska“, Jevrejske narodne pesme, Rumuska svita, Przasnicyka (La Filatrice), La Boda di Luis Alonso, Maria (West side story) izvođenje Tango fantazije i Tico-Tico no Fuba. Flautista i kompozitor, Alesandro Krosta je mladi irski muzičar, svestran i inovativan. Njegov repertoar varira od tradicionalne literature za flautu do savremene i elektronske muzike. Nastupao je sa mnogim evropskim orkestrima - orkestar San Karlo teatra - Napulj, simfonijski orkestar Cirih, simfonijski orkestar Minsk - Belorusija, simfonijski orkestar Plovdiv - Bugarska, simfonijski orkestar Krajova – Rumunija. Nastupa u duetu sa italijanskom pijanistkinjom Nadijom Testom, kao i sa belgijskim triom „Le Vraie Note Trio“ sa kojima je nastupao na brojnim međunarodnim koncertima i festivalima. Kao izvođač savremene muzike radio je sa kompozitorkima Rolandom Moserom (Švajcarska), Volfgangom Rhimom (Nemačka) i Arnoldom Antunasom (Brazil). Brojni snimci prezentuju njegove koncerte i nastupe. Svirao je u Italiji, SAD, Izraelu, Španiji, Francuskoj, Južnoj Africi, Brazilu, Malti, Grčkoj, Belgiji, Nemačkoj, Portugalu, Ukrajini, Velikoj Britaniji, Argentini, Hrvatskoj, Urugvaju, Danskoj, Švajcarskoj. Njegova ljubav prema flauti navela ga je da sakuplja stare i moderne instrumente sa kojima nastupa na koncertima, izvodeći najrazličitije kompozicije igrajući se sa zvukom drevne frule, koja podseća na dugo zaboravljene zvuke, a takođe svirajući i savremene flaute. Pijanistkinja Nadia Testa diplomirala je klavir na konzervatorijumu D. Čimaroza“ u Avelinu sa najvišim ocenama i priznanjima kod prof. K. A. Lapenja. Sa 18 godina debitovala je na međunarodnoj sceni u Švajcarskoj, izvodeći koncert V.A.Mocarta sa Simfonijskim orkestrom Sanije. Usavršavala se kod izuzetnih pijanista i profeosra: V Vitale, F. Medori, K. Bruno i 1987. završila je specijalističke studije klavira kod Maestra A. Ćićolinija na Muzičkoj akademiji Bielja. Takođe je studirala psihologiju na Univerzitetu La Sapienca u Rimu i započela studiranje lirskog pevanja. Godine 2005. diplomirala je Kamernu muziku sa velikim počastima na Konzervatorijumu u Teramou. Nagrađivana kao pijanista u nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, nastupala je kao solista sa orkestrima u raznim italijanskim gradovima - Bolonja, Torino, Bergamo, Milan, Mesina, Firenca, Piza, La Spezia, Udine, Salerno, Napulj, Aosta, Sirakuza, Kaltaniseta, kao i u inostranstv: Belgija, Švajcarska, Izrael, Egipat, Brazil, Južna Afrika, Španija, Grčka, Argentina i Urugvaj i drugi. 1997.

  Afrika - kattaligi va aholi soni boʻyicha dunyoning ikkinchi qitʼasi.

  Argentina (Argentina), Argenti-na Respublikasi (República Argentina) - Jan. Amerikadagi davlat. Qit’aning jan.-sharqiy qismini, Olovli Yer o.ning sharqiy qismini va bir qancha orollarni egallaydi. Atlantika okeani sohilida joylashgan.

  godine osnovala je Udruženje Igor Stravinski Avelino čiji je predsednik postala 2000. godine. Ona je pijanistkinja koja nastupa sa prestižnim kamernim ansamblima, a od 1998. godine nastupa u duetu sa flautom Alesandrom Krostom na domaćim i međunarodnim koncertima. Njihov međunarodni debi u 2000. godini u auditorijumu A. Skarlati u Napulju tokom festivala Bahove muzike doneo im je privilegiju da budu redovni gosti i nastupaju u različitim evropskim i zemljama SAD-a. Njihov repertoar varira od muzike sedamnaestog veka do savremene muzike. Snimila je CD “Vox Balaenae”, “Il canto di Mefite” , zatim “Il Volo , musiche intorno al mondo”. Snimala je za Italijansku nacionalnu radio-televiziuju RAI i za Švajcarsku televiziju. Karte za koncert „Muzikom kroz svet“ su u prodaji po ceni od 300 dinara, sa popustom za đake, studente i penzionere-200 dinara. LEG:Alesandro Krosta,flauta i Nadia Testa,klavir (Projekat “Nišlije se uključuju u odlučivanje” sufinansiran iz budžeta grada Niša)

  Download 11.83 Kb.
  Download 11.83 Kb.

  Bosh sahifa
  Aloqalar

      Bosh sahifa  *Karte za koncert „Muzikom kroz svet

  Download 11.83 Kb.