• Før avreise
 • Mottakelse og bosted
 • Jobb: Firmaet jeg jobbet for het ACE Engineering og de drev med planlegging, kartlegging og registrering av grøntarealer i Tunisa og store deler av Afrika
 • Mottaksprogram og kontakt med andre traineer
 • Økonomi: Jeg tjente 280 TND i måneden på arbeidsplassen. Selv om levekostnadene i Tunisia er billige gikk jeg i underskudd, da jeg var med på turer. Diverse
 • Rapport iaeste-jobb: Tunisia 2010
  Download 7.19 Kb.
  Sana07.04.2017
  Hajmi7.19 Kb.

  Rapport IAESTE-jobb: Tunisia 2010


  Jeg hadde fått jobb hos en bedrift som het ACE Engineering som holdt til i Tunis.

  Tunis Tunis, Tunis Respublikasi (AlJumxuriya atTunisiya) - Shim. Afrikada joylashgan davlat. Maydoni 164,2 ming km². Aholisi 9,8 mln. kishi (2002). Poytaxti - Tunis sh. Maʼmuriy jihatdan 25 viloyatga bulinadi.


  Fagretning: Landskapsplanlegging.

  Før avreise:
  Jeg fikk akseptbrevet fra IAESTE i slutten av april og kjøpte tur/retur billetten til Tunis i starten av mai, noe som var ca 6 uker før jobben i Tunisia startet. Billettene kostet da 5600 kr på finn.no hadde sikkert vært billigere og kjøpt billetter før man fikk akseptbrevet.
  Da jobben var på 6 uker var det ikke nødvendig med noe mer enn den vanlige reiseforsikringen. Jeg gikk innom et vaksinasjonskontor før avreise og tok det de anbefalte meg. Meldte meg inn i NAV Internasjonalt før jeg dro, men tror nesten det var i seneste laget. Ting tar tid på det kontoret så sikkert lurt å gjøre det i god tid i forveien, hvis det i det hele tatt er noe man må gjøre.

  Mottakelse og bosted:
  Selv om flyet mitt var forsinket med en time eller to og det var midt på natta, ble jeg møtt på flyplassen av et IAESTE-medlem fra Tunisia. På flyplassen ble det tatt ut noen tunisiske dinarer, men i og med at det var så sent på dagen var det ikke mulig å skaffe meg et tunisisk SIM-kort akkurat da. Men jeg fikk inntrykk av at det ved mottakelsen på flyplassen var vanlig at IAESTE-medlemmene fra Tunisia hjalp til med å skaffe SIM-kort. Jeg fikk imidlertid hjelp med dette da jeg ble fulgt til første dag på jobb av et IAESTE-medlem. Fra flyplassen tok jeg og representanten taxi til leiligheten i La Goulette, taxien ble betalt av IAESTE.
  IAESTE disponerte 4 sjumannsleiligheter i en blokk i forstaden La Goulette, som lå ca 15 min fra Tunis sentrum med TGM-toget. Sjumannsleiligheten der jeg bodde var en leilighet IAESTE nettopp hadde skaffet seg, mens de 3 andre leilighetene hadde vært brukt til lignende formål i flere år tidligere.
  Det var noen rom der det bodde to, mens på andre rom kunne det på 4. Det var ikke akkurat norsk standard på leilighetene. Med døde fugler i vinduskarmen på kjøkkenet, og da man hadde bestemt seg for å tette igjen sluket på badet med sement fordi det rant ned til naboen under var det konstant en liten oversvømmelse på badet. På rommet der jeg bodde tok det ca 2 uker før jeg fikk elektrisitet.
  Tross for dette er jeg glad jeg bodde i La Goulette-leilighetene, da nærheten til sjøen gjorde at det ikke ble så altfor varmt om nettene, noe jeg fikk inntrykk av at det kunne bli hos de som kom senere og ble plassert på et hostel i sentrum av Tunis. Dessuten var det svært befriende å kunne ta seg et ettermiddagsbad etter jobben i juli da man sluttet tidligere på jobb, da det var så nærme til stranda fra leiligheten. Dessuten ble det et veldig bra miljø mellom alle trainee`ene som bodde i La Goullette, og etter hvert hadde vi stamsteder i nærmiljø hvor vi var på fornavn med betjeningen enten det var for å dra ut å spise, drikke te eller for å se fotball-VM.

  Jobb:
  Firmaet jeg jobbet for het ACE Engineering og de drev med planlegging, kartlegging og registrering av grøntarealer i Tunisa og store deler av Afrika.

  Afrika Afrika - kattaligi va aholi soni boʻyicha dunyoning ikkinchi qitʼasi.

  Arbeidsoppgaven min skulle nok for det meste bestå av å registrere grøntarealer langs noen veier i Tunis, slik at myndighetene skulle vite hvor mye penger man skulle bevilge til vedlikehold med mer. Da jeg ikke prater noe fransk eller arabisk var det vanskelig å kommunisere noe særlig med de som jobbet der da de snakket heller lite engelsk. Problematisk var det også at supervisoren min var veldig opptatt og mye borte. Derfor ble jeg sittende mye alene å plundre med AutoCad, noe som egentlig var ganske lærerikt for meg som ikke har hatt mye erfaring med dette programmet. Men det skal sies at de ansatte var veldig hyggelige og vennlige mot meg, og var veldig opptatt av at jeg skulle ha det bra hele tiden.

  Mottaksprogram og kontakt med andre traineer:
  Samholdet mellom traineene var veldig bra. Vi var ca 25 stykker fra hele verden som bodde sammen i La Goulette, så det ble veldig sosialt.
  Så å si hver helg ble det arrangert turer av IAESTE Tunisia. Det var alt fra dagsturer til Kelibia og Bizerte, overnattingsturer til Hammamet og Sousse og 4-dagersturen til Sør/Sahara. Ofte var IAESTE Tunisa veldig sene med å planlegge turene, slik at det vi ikke ble informert om turen før et døgn eller mindre før turen skulle være.

  Økonomi:
  Jeg tjente 280 TND i måneden på arbeidsplassen. Selv om levekostnadene i Tunisia er billige gikk jeg i underskudd, da jeg var med på turer.

  Diverse:
  Det var ikke internett i leilighetene i La Goulette, men det var en internettcafè ikke langt i fra.
  Det var heller ikke vaskemaskin i leilighetene, men det var et vaskeri i nærheten.
  I La Goulette er det mange små dagligvarebutikker, men det var ofte greit å ta en taxi til et større supermarked eller dra innom et supermarked på vei hjem fra jobb av og til.

  Alt i alt en veldig fin opplevelse.

  Download 7.19 Kb.
  Download 7.19 Kb.

  Bosh sahifa
  Aloqalar

      Bosh sahifa  Rapport iaeste-jobb: Tunisia 2010

  Download 7.19 Kb.