Študija super športnika za avtosalon V Ženevi: Opel Astra opc extreme
Download 5.8 Kb.
Sana24.03.2017
Hajmi5.8 Kb.

Informacija za medijeopel_logo_ty_de_rgb

30. januar 2014


Študija super športnika za avtosalon v Ženevi: Opel Astra OPC EXTREME
Vroča dirkaška Astra OPC za vožnjo po vsakdanjih cestah in dirkališču

Rüsselsheim. Opel bo na 84. Avtomobilskem salonu v Ženevi, ki se bo odvijal od 6. do 16. marca, predstavil super športni avtomobil. Študijski avtomobil bo nadaljeval tradicijo Astre OPC X-treme Concept predstavljene leta 2002. Tako kot takrat, bo tudi tokrat to dirkalnik, ki zna zapeljati z dirkališč tudi na vsakdanje ceste. Razlika je le v tem, da je bil rdeči OPC X-treme izpred 12 let izdelan le v enem primerku, novi EXTREME v tipičnih avtomobilsko športnih barvah Opla, pa predstavlja osnovo za številčno omejeno serijo vozil. OPC EXTREME bo tako najhitrejša Astra doslej, povsem v skladu z motom Opel Perfomance Centra: »OPC. Čista strast.«


Opel Astra OPC EXTREME je neposreden derivat Astre OPC Cup, dirkalnika vztrajnostnega prvenstva Nürburgring Endurance Championship (VLN), skladnega s predpisi za vožnjo v vsakdanjem prometu. Astri OPC z močjo motorja 280 KM, ki je med kupce zapeljala leta 2012, so za doseganje manjše mase namenili visokokakovostne elemente iz ogljikovih vlaken. Oplemenitili so jo s posebno varnostno ojačitvijo zgradbe, dirkaškimi sedeži in šesttočkovnima varnostnima pasovoma, prevzetima iz dirkalnika.
Brezkompromisnost športnega kupeja OPC EXTREME temelji v dirkaški tehnologiji namenjeni uporabi v vsakdanjem prometu in občasnim obiskom legendarnega dirkališča Nürburgring Nordschleife. Dirkališča, kjer se je porodila zamisel o Astri OPC EXTREME in kjer v neposredni bližini domuje Opel Performance Center. Ne glede na to, dali gre za Corso OPC, Astro OPC ali Insignio OPC, vse Oplove športne zvezde prestanejo obsežno in zahtevno 10.000-kilometrsko testiranje ob vožnji s polnim plinom v najzahtevnejših razmerah po legendarnem dirkališču Nordschleife.


Adam Opel AG http://media.opel.com/

D-65423 Rüsselsheim
Download 5.8 Kb.
Download 5.8 Kb.

Bosh sahifa
Aloqalar

    Bosh sahifaŠtudija super športnika za avtosalon V Ženevi: Opel Astra opc extreme

Download 5.8 Kb.