• Absolutna natančnost: Novo podvozje in volan za najvišjo raven stabilnosti
 • Zmogljivost in uglajenost: Novi trivaljni motor in menjalnik za zabavnejšo vožnjo
 • Prepričljiv, privlačen slog: Oplov dizajn, oblikovno čista notranjost, IntelliLink
 • BringGo, Stitcher in Tuneln
 • Sistemi pomoči: Moderni sistemi večajo raven udobja in varnosti
 • City mode
 • Advanced Park Assist)
 • Opel Eye
 • Bi-Xenon lighting system)
 • V vrhunski formi: Nova Opel Corsa postavlja merila med majhnimi vozili
  Download 22.32 Kb.
  Sana24.03.2017
  Hajmi22.32 Kb.

  Informacija za medijeopel_logo_ty_de_rgb

  Oktober 2014

  Opel na avtomobilskem salonu v Parizu
  V vrhunski formi: Nova Opel Corsa postavlja merila med majhnimi vozili


  • Peta generacija Corse nadaljuje 32-letno zgodbo o uspehu

  • Udobna, zmogljiva in gospodarna: Novo podvozje in motorji dvigujejo merila

  • Vrhunska povezanost: IntelliLink združljiv s pametnimi telefoni

  • Aktivna varnost: Inovativni sistemi pomoči vozniku varujejo potnike v Corsi

  • Zapeljiva privlačnost: Izstopajoča oblikovna skladnost s prepoznavnimi elementi

  Rüsselsheim/Pariz. Opel Corsa je stalnica med avtomobilskimi prodajnimi uspešnicami, saj je namreč v 32 letih v vsej Evropi, skozi štiri generacije, med kupce zapeljalo skorajda 12 milijonov Cors. Skupaj z Astro je Oplov najbolj priljubljen avtomobil, saj doseže skoraj četrtino letne prodaje znamke. S tremi, oziroma petimi vrati, je Corsa trenutno četrti najbolje prodajan majhen avtomobil v Zahodni Evropi. V Nemčiji in Veliki Britaniji je po prodajni uspešnosti druga, brez izgube konkurenčnosti. Ko bodo konec letošnjega leta, s tekočih trakov v Eisenachu in Zaragozi, pripeljale nove Corse, bo ta nesporna zvezda med majhnimi avtomobili zagotovo nadaljevala uspešnost modela. Ima namreč vse, kar potrebuje, da ji to uspe. Nova, peta generacije Corse se ob sveži oblikovni privlačnosti postavlja še z novim podvozjem in z optimiziranim volanom. Združuje umetnost nemškega inženiringa s čustvenim dizajnom, izjemno digitalno povezljivostjo in ugodnim razmerjem med ceno in zmogljivostmi. Nova generacija bencinskega in povsem prenovljeni turbo dizelski motorji zagotavljajo udobno vožnjo ter velike zmogljivosti ob majhni porabi goriva.


  »Opel Corsa je bila vedno zelo cenjena zaradi privlačne oblike in učinkovite izrabe prostora ob kompaktnih zunanjih merah,« pravi Dr. Karl-Thomas Neumann, predsednik Opel Group. »Prepričan sem, da bo nova, peta generacija, z višjim nivojem udobja, modernimi sistemi podpore in pomoči vozniku ter informacijsko zabavnimi sistemi, nadaljevala izjemno uspešnost avtomobila. Za to ima vse potrebne atribute. Prepričan sem, da bo s povsem novo izkušnjo v vožnji, vse prijetno presenetila.«
  Absolutna natančnost: Novo podvozje in volan za najvišjo raven stabilnosti
  Novo podvozje nima niti enega sestavnega dela aktualnega avtomobila. Vzdolžna stabilnost in natančnost vodenja skozi zavoje je izboljšana s pet milimetrov nižjim težiščem, tršim nosilnim okvirjem vpetja koles, spremenjeno geometrijo podvozja in novim premnikom spredaj. Z vsem tem so bili optimizirani odkloni vozila, odzivnosti volana in stopnja podkrmarjenja. Novo vzmetenje bolje in učinkoviteje prestreza ter duši neravnine, s čemer je Corsa pete generacije izjemno udobna, še posebej med majhnimi avtomobili. Povsem novo električno omrežje avtomobila omogoča bolj sofisticirano interaktivnost med različnimi sistemi. Skupaj z novo geometrijo krmiljenja in kalibracijo programske podpore delovanja, je volan pridobil veliko tudi pri odzivnosti servo ojačevalnika v odvisnosti od hitrosti vožnje. Zato je volan natančnejši, s sočasnim odločnim prispevkom k večanju užitka in udobja v vožnji.
  Zmogljivost in uglajenost: Novi trivaljni motor in menjalnik za zabavnejšo vožnjo
  Vrhunec avtomobilske tehnike pod pokrovom motorja nove Corse je povsem na novo razvit trivaljni bencinski motor 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo. Nedavno premierno predstavljen v Opel ADAMU, postavlja ta najsodobnejši, skorajda žepni motor, načrtovan na povsem praznem listu papirja, nova merila za uglajenost delovanja v razredu z izjemno nizko ravnijo hrupa, tresljajev in odločnem zmanjševanju grobosti delovanja. Kompakten, povsem aluminijasti motor 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo ima gred za uravnoteženje prostih sil, vrtečo se v nasprotni smeri, kar je edinstveno za trivaljnika v njegovem razredu. Na voljo je v dveh zmogljivostnih izvedenkah, z največjo močjo 66 kW/90 KM in 85 kW/115 KM. Obe se postavljata s sestavo izpušnih plinov skladno z merili Euro 6, različica z močjo 66kW/90KM porabi le 4,3l/100km v kombiniranem ciklu z izpustom le 100 g/km CO2. Prav tako se lahko obe različici motorja pohvalita z veliko odzivnostjo in velikim navorom pri majhnih hitrostih vrtenja, s 170 Nm pri 1800 vrtljajih na minuto.
  Med bencinske motorje nove Corse sodijo še 1,2 in 1,4-litrski motorji. Novi je 1,4-litrski motor s turbinskim polnilnikom, največje moči 74 kW/100 KM in največjega navora 200 Nm med 1850 in 3500 vrtljaji na minuto. To je torej motor z največjo zalogo navora med vsemi motorji nove Corse. Seveda imata oba motorja sestavo izpušnih plinov skladno z merili Euro 6.
  Odločno posodobljen, bolj uglajen in prav tako skladen z merili Euro 6 je na dizelski strani ponudbe tudi motor 1.3 CDTI največje moči 55 kW/75 KM, oziroma 70 kW/95 KM. Ob prihodu na trg bo najbolj gospodaren motor Corse prav dizel z največjo močjo 70 kW/95 KM, s petstopenjskim menjalnikom, in sistemom rekuperiranja kinetične energije ob zaviranju. Z vsem tem znaša povprečni izpust CO2 Corse s tremi vrati 85 g/km, povprečna poraba goriva v kombiniranem ciklu pa le 3,2 l/100 km. Tudi zato so ji v Nemčiji prisodili oznako energetske učinkovitosti A (skladno s predpisom [EC] No 715/2007).
  Vendar za udobnejšo in zabavnejšo vožnjo v novi Corsi ne poskrbijo le popolnoma novi, oziroma odločno posodobljeni motorji. Svoje dodajo tudi novi menjalniki, ki se ob večjem udobju in lahkotnosti prestavljanja postavljajo tudi z večjo učinkovitostjo. Obema različicama motorja 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo je namenjen povsem nov, kompaktni šeststopenjski ročni menjalnik. Menjalnik je poleg ostalega izjemen tudi zaradi majhnega trenja med vsemi vrtečimi se deli. Z novim šeststopenjskim samodejnim menjalnikom, s pretvornikom navora, postavlja Opel povsem nova merila za udobje in prestižnost v razredu majhnih avtomobilov, doslej znanih le v večjih avtomobilih. Poleg tega Opel z novo Corso predstavlja novo generacijo samodejnega, robotiziranega menjalnika Easytronic 3.0. V kombinaciji z 1,4-litrskim bencinskim motorjem z močjo 66 kW/100 KM se postavlja z gospodarnostjo (4,7 l/100 km, 110g/km CO2) in n odzivnim delovanjem. Easytronic za primerno ceno združuje udobje samodejnega menjalnika z učinkovitostjo ročnega menjalnika ter je odlična alternativa za cenovno občutljive stranke, ki se ne želijo odreči udobju samodejnega menjalnika.

  Prepričljiv, privlačen slog: Oplov dizajn, oblikovno čista notranjost, IntelliLink
  Nova Corsa prepriča tako z zunanjostjo kot notranjostjo. Njeni snovalci so sedaj združili dinamično silhueto Corse s tekočimi, klesanimi potezami in natančnimi detajli, ki označujejo Oplovo, že nič kolikokrat nagrajeno filozofijo oblikovanja. Sprednji del je posebej vpadljiv z elegantnimi žarometi, dnevnimi svetili z diodami LED v obliki krila in trapezoidno masko motorja, ki jo krasi dominantna prečka z Oplovim znakom. Ta novi »obraz« zagotavlja Corsi posebej avtoritativno pojavnost na cesti. Odločne vodoravne poteze zadaj dajejo vozilu občutek večje širine in svojevrstno avtomobilsko atletsko držo. Z nadaljevanjem prečnih potez na bok je toliko bolj izpostavljena suverena lega avtomobila na cesti. Ob le 4,02 metra v dolžino, ponuja Oplova prodajna uspešnica veliko prostora, tudi do petim osebam - naj gre za družini prijazno petvratno različico, ali športni trivratnik.
  Nove trende vzpostavlja tudi slogovno skladna, visokokakovostna in sodobna notranjost Corse. Označuje jo pregleden in čisti dizajn, vsestranske urejenosti in oblikovne privlačnosti. Opcijski informacijsko zabavni sistem IntelliLink združuje sedempalčni barvni zaslon z upravljanjem na dotik. Nameščen je idealno na sredinski konzoli, med voznikom in sopotnikom spredaj. Nagrajeni informacijsko zabavni sistem ponuja najboljše možnosti povezovanja. Kompatibilen je z napravami delujočimi s programskimi sistemi Apple in Android, kar pomeni, da je Corsa najbolje povezan majhen avtomobil na trgu. Z njim lahko voznik uporablja aplikacije kot so BringGo, Stitcher in Tuneln. Integracija Appleovega programskega sistema iOS zagotavlja upravljanje naprav delujočih na njegovi osnovi, preko aplikacije glasovnega upravljanje SIRI EYES FREE. Z njo voznik posluša prispela SMS sporočila in celo narekuje SMS sporočila in elektronsko pošto, ne da bi ob tem odmaknil roke z volana, oziroma pogled s ceste.
  Sistemi pomoči: Moderni sistemi večajo raven udobja in varnosti
  »Z novo Corso želimo uporabnikom ponuditi novo izkušnjo vožnje v tem razredu v smislu užitka, udobja in varnosti,« pravi dr. Karl-Thomas Neumann. »Zato naša prodajna uspešnica prihaja na trg s tako velikim številom novih tehnologij.«
  S pritiskom na gumb sistema City mode, ki je del standardne opreme (razen, če izberemo opcijo prednje kamere Opel Eye), se poveča podpora servoojačevalnika, kar je posebej dobrodošlo ob manevriranju v gneči urbanih področij. Serijski je tudi sistem Hill Start Assist, ki ob speljevanju navkreber zadrži delovanje zavor za dve sekundi, s čemer prepreči, da bi se vozilo zapeljalo nazaj.
  V novi Corsi so številni sistemi pomoči vozniku, ki so brez primerjave v razredu. Sistem napredni parkirni pomočnik (Advanced Park Assist) zazna primeren parkirni prostor in samodejno parkira vozilo, ne da bi se voznik ob tem sploh dotaknil volanskega obroča. Sistem deluje s pomočjo ultrazvočnih tipal, s katerimi meri parkirna mesta, opravi izračun smeri vožnje vanje in samodejno krmili Corso vanj.
  Vanj - Tojikiston Respublikasi Togli Badaxshon muxtor viloyatidagi dare. Panj daryosining oʻng irmogʻi. Uz. 103 km, havzasining mayd. 2070 km². Vanj, Yazgʻulom va Fanlar Akademiyasi tizmalaridagi doimiy qor va muzliklardan boshlanadi.
  Sistemu Park Assist je vedno dodan sistem zaznavanja vozila v mrtvem kotu (Side Blind Sport Alert), ki prav tako uporablja ultrazvočna tipala, s katerimi zaznava možnost trka ob menjavi voznih pasov. Doseg tipal znaša tri metre na obeh bokih. S tem zazna ovire in druga vozila v voznikovem mrtvem kotu. Vsakič, ko drugo vozilo vstopi v prostor, ki ga pokrivajo tipala, se na zunanjem vzvratnem ogledalu prižge opozorilo z diodami LED. Varnost vožnje prav tako večajo tudi druga generacija kamere spredaj Opel Eye, s sistemom prepoznavanja prometnih znakov (Traffic Sign Recognition), sistemom nadzora vožnje preko vzdolžnih oznak na cestišču (Lane Depatrure Warning), sistemom upravljanja delovanja nezasenčenih žarometov (High Beam Assist), sistemom nadzora pravšnje varnostne razdalje (Following Distance Indication) in sistemom opozarjanja na možnost naleta (Forward Collision Warning). Za še večjo varnost je nova generacija Corse lahko opremljena tudi z biksenonskimi žarometi (Bi-Xenon lighting system).

  Adam Opel AG media.opel.com

  D-65423 Rüsselsheim
  Download 22.32 Kb.
  Download 22.32 Kb.

  Bosh sahifa
  Aloqalar

      Bosh sahifa  V vrhunski formi: Nova Opel Corsa postavlja merila med majhnimi vozili

  Download 22.32 Kb.