• Kontakt
 • Kontakt: www.fic3.eu http://www.f6s.com/fiware-fi-c3/about
 • INCENSe (pametni gradovi, energetika)
 • Ceed tech (pametni gradovi, energetika I okoliš, mediji I sadržaji, proizvodnja I logistika)
  Download 68.09 Kb.
  Sana22.06.2020
  Hajmi68.09 Kb.
  #10414

  • CEED Tech (pametni gradovi, energetika i okoliš, mediji i sadržaji, proizvodnja i logistika)

  CEED Tech je konzorcij od 5 start-up akceleratora koji djeluju u Srednjoj i Istočnoj Europi. Od 2011.g. osnovali smo 94 tehnologijske kompanije i pomogli im prikupiti više od €5 milijuna početnog kapitala. Uz pomoć mentora smo trenirali i savjetovali ambiciozne poduzetnike u projektima vezanim za podatke, cloud uslugama, analitici, transakcijskim i financijskim tehnologijama i e-poslovanju, B2B tehnologijama i sigurnosnim software-ima.
  Naš cilj je pomoći mladim firmama da stvore nove proizvode koji su konkurentni na tržištu i uspješno prikupe potrebni kapital.
  Naši 3-6 akceleratorski programi su smješteni u dinamičnim tehnološkim hubovima u Estoniji, Litvi, Slovačkoj, Češkoj i Mađarskoj.
  Pažljivo dizajniramo naše akceleratorske procese na temelju potreba naših sudionika, koristeći najbolju postojeću praksu.
  Svaki tim koji je primljen u akcelerator će primiti početni kapital u vidu bespovratnih sredstava ukupno do €30.000. Također, obećavajuće firme sa najvećim potencijalom poslovne ideje a koje su potvrdile održivost i tržišni potencijal svojih proizvoda te sposobnosti svog projektnog tima, će primiti dodatno financiranje u iznosu od €30.000 do €250.000.

  Kontakt:


  Grete Gutmann
  info@ceedtech.eu
  www.ceedtech.eu
  Twitter: @ceedtech


  • CreatiFI (mediji i sadržaji)

  CreatiFi predstavlja i uvodi FIWARE tehnologije velikoj relevantnoj zajednici Kreativnih industrija i internet poduzetnika. Sa sredstvima od €4.8 milijuna za MSP, internet poduzetnike i ICT developere, CreatiFi podupire razvoj novih aplikacija koristeći se budućim internet tehnologijama za Kreativne industrije.


  Više od 60 prijava će primiti sredstva u raposnu od €10.000 do €50.000 kako bi razvili prototip, od koji će njih 18 biti odabrano za dodatno financiranje do €100.000 za poslovni razvoj i napredak.
  osim financijske podrške, uspješni će developeri i poduzetnici dobiti tehničku pomoć, mogućnosti testiranja aplikacija i tržišta i usmjerenja kako pronaći dodatno financiranje.
  Kreativne industrije-su one industrije koje svoj nastanak duguju individualnoj kreativnosti, vještinama i talentu te kombiniraju proizvodnju i komercijalizaciju kreativnih sadržaja.

  Kontakt:


  http://www.creatifi.eu/
  http://www.f6s.com/fiware-creatifi

  http://www.creatifi.eu/about/  • EuropeanPioneers (mediji i sadržaji)

  EuropeanPioneers akceleratorski program ima za cilj pomoći razvoju digitalni MSP-a i internet poduzetnika u sektoru medija i sadržaja u Europi. Prijava za osmomjesečni akceleratorski program je dizajnirana na najjednostavniji način.
  Mi Vas povezujemo sa platformama i FIWARE-tehnologijama-inovativnim aplikacijama razvijenim na razini Europske unije-koje omogućuju brz i učinkoviti mrežni razvoj.
  Mi dodjeljujemo sredstva osigurana od EU, tako da ne morate davati svoj udio u kapitalu kako bi sudjelovali u ovom projektu. Ukupna bespovratna sredstva se kreću od €50.000 do €250.000 po projektu (ovisno o vašem poslovnom modelu, trenutnom statusu i financijskim potrebama).
  Pomoći ćemo Vam u razvijanju inovativnih poslovnih vještina putem radionica, online webinara i mentorskih aktivnosti u sljedećim područjima:

  • pokretanje „Lean start-upa“ i konstantno ponavljanje poslovnih modela

  • poslovni model CANVAS

  • dizajn razmišljanje

  • identificiranje i razvoj „Minimum Viable Products (MVPs)“

  • organizacijski aspekti

  • pravna pitanja

  • marketing i prodaja

  • prihodovni modeli

  • financijsko planiranje

  Kontakt:


  Laura Kohler 
  contact@europeanpioneers.eu 
  http://www.europeanpioneers.eu   • FABulous (mediji i sadržaji, proizvodnja i logistika)

  FABulous ima za cilj stvaranje i podupiranje FI service systema za 3D print tehnologije, spajajući tako infrastrukturu i investitore sa inovatorima i poduzetnicima u području dizajna, proizvodnje, logistike i usluga temeljene na sadržaju.


  Tko može sudjelovati? Zainteresirani smo za MSP i startupe koji imaju inovativnu idejusa kojom žele nastupiti na tržištu i biti osnova za održivi biznis.

  Kako sudjelovati? Imaj ideju, dobar tim i pošalji nam svoj prijedlog koristeći našu aplikaciju. Prije slanja provjeri da li ispunjavaš sve uvjete Javnog poziva.

  Što dobivaš? FABulous će ti osigurati financiranje, mentoriranje, tehničku podršku i pomoći će ti sa dizajnom poslovnog plana.

  Kontakt:


  http://fabulous-fi.eu/
  http://www.f6s.com/fiware-fabulous


  • FI-ADOPT (e-zdravstvo, društvo i učenje)

  FI-ADOPT je projektni akcelerator koji ima za cilj promoviranje korištenja i usvajanja EU FP7 Future Internet-Public Private Partnership platformu temeljem FIWARE tehnologije i resursa.

  FI-ADOPT pruža financijsku, tehnološku i poslovnu podršku europskim MSP i internet poduzetnicima da razviju visoko inovativne aplikacije temeljene na FIWARE platformi u području:


  1. poslovnog i javnog učenja/izobrazbe

  2. vođenju zdravog života i stvaranju dobrobiti

  3. socijalno-kulturne integracije

  Osim FI-WARE tehnologije, od aplikacija se očekuje da koriste medije bogate sadržajima, društvene mreže i/ili mobilne aplikacije i principe gaminga.
  FI-ADOPT ima tri otvorena poziva sa ciljem da omogući MSP i internet poduzetnicima pristup ukupnim sredstvima od €4,24 milijuna. Ukupna financijska potpora za svaki odabrani projekt će iznositi od €50.000 do €150.000.

  Kontakt:


  www.fiadopt-project.eu
  http://www.f6s.com/fiware-fiadopt

  • FI-C3 (pametni gradovi, e-zdravstvo, mediji i sadržaji)

  Ciljevi projektnih prijedloga u ovom akceleratoru moraju biti izgradnja internet usluga/proizvoda u sljedeća tri poslovna područja:

  PAMETNI TEROTIROIJI: pametni gradski vodiči, pametne gradske platforme, pametne gradske usluge, personalizirane usluge i aplikacije temeljene na određenoj lokaciji, infotainment, povezivanje događaja, mjesta i ljudi u realnom vremenu.
  MEDIJI I SADRŽAJI: stvarnost nadograđena multimedijalnim sadržajem, transmedia-spoj svih medija uređaja, video igre, kina, TV, internet video, eUčenje, online editiranje i postprodukcija, web software potreban za publiciranje/proizvodnju digitalnih i medija sadržaja.
  SKRB I DOBROBIT: pametni dom, unutrašnji raspored, personalizirana povezana medija, kvantificirani vlastiti prostor u potpomognutom stanovanju, sigurni dom, lokacijske usluge.

  FI-C3 projekt će nuditi između €50.000 i €150.000 malim i srednjim poduzetnicima i internet poduzetnicima koji razvijaju inovativne proizvode/usluge temeljene na Generic omogućiteljima (enablers) iz FIWARE i specifičnim omogućiteljima iz FI-STAR i FI-CONTENT 2. Postupak odabira biti će baziran na poslovnoj ideji, stanju i potencijalu projekta.


  Kontakt:
  www.fic3.eu
  http://www.f6s.com/fiware-fi-c3#/about
  • FICHe (e-zdravstvo)

  Future Internet CHallenge eHealth (FICHe) ima za cilj potaknuti MSP i start-upe da razviju inovativne aplikacije u domeni –eZdravstva koristeći FIWARE tehnologiju. FICHe će osigurati MSP i start-upima direktno financiranje, tehnničku pomoć i savjetovanje.
  Projekt FICHe će ponuditi do €217.000 MSP-ima i mrežnim poduzetnicima. Selekcijski kriteriji biti će temeljeni na tehničkoj izvrsnosti, rješenjima u eZdravstvu i ljudskim potencijalima.

  Kontakt:
  Twitter: @FICHe_EU.
  Satu Väinämö
  fiche@digitalezorg.nl 
  http://www.f6s.com/fiche
  • Finish (transport)

  Finish akcelerator će poticati razvoj i rad inteligentnih softverskih aplikacija za lance nabave kvarljivih proizvoda kao što su hrana ili cvijeće. Prijave su otvorene za mala i srednja poduzeća , startupe i internet-poduzetnike. Odabir će se temeljiti na poslovnim potencijalima i tehnološkoj izvrsnosti i mogućnostima razvoja . Biti će organizirani i zasebni seminari za fizičke osobe i natjecanje za MSP i startupe.
  Finish akcelerator fokusirati će se na sektore hrane, cvijeća, voća i povrća i logistike. Projekt će ponuditi do maksimalno €150.000 malimi srednjim poduzetnicima, startupovima i internet poduzetnicima koji razvijaju inovativne proizvode/usluge koristeći FIWARE tehnologije i/ili FIspace platforme.

  Kontakt:
  Harald Sundmaeker 
  FInish-Info@FInish-Project.eu 
  http://www.finish-project.eu/open-call/

  • Finodex (okoliš, zdravlje, transport, financije)

   Finodex(Future INternet Open Data EXpansion), jedan od 16 akceleratora, je sufinanciran od strane Europske unije za potporu malim i srednjim poduzećima i internet poduzetnicima da razviju proizvode, usluge u izgradnji FIWARE tehnologije i korištenju javnih podataka.

  Finodex će objaviti 2 otvorena poziva, odabrati i podržati do 100 malih i srednjih poduzeća i internet poduzetnika s ukupno 4.640.000 eura. Ukupni financijski doprinos za svaki odabrani projekt će biti između 10.000 i 170.000 eura, ovisno o fazi koju projekt dosegne.

  Finodex će se usredotočiti na sektore zdravlja, prometa, okoliša i financija.

  Kontakt:
  http://www.finodex-project.eu
  Miguel García
  info@finodex-project.eu
  http://www.f6s.com/fiware-finodex
  Twitter: @finodexproject


  • Fractals (poljoprivreda)

   Fractals ima za cilj podržati zajednicu inovativnih ICT malih i srednjih poduzeća i internet poduzetnika u razvoju aplikacije temeljene na FIWARE tehnologiji s visokim tržišnim potencijalom za rješavanje potreba poljoprivrednog sektora. Fractals poziv će biti otvoren za sve europske male i srednje poduzetnike i internet poduzetnike, ali će se dodatno usmjeriti na područja koja se smatraju "bijele točke" (Balkan, South East Europe).

  Fractals će ponuditi između 50.000 i 150.000 eura, tj. iznos od ukupno €5.500.000 50-60 malim i srednjim poduzećima i internet poduzetnicima za razvoj aplikacija na temelju FIWARE tehnologije za sektor poljoprivrede.  Kontakt:
  Grigoris Chatzikostas
  chatzikostas@biosense.rs
  http://fractals-fp7.com/

  • frontierCities (pametni gradovi, pametna mobilnost)


  frontierCities ima za cilj poduprijeti razvoj i implementaciju pametnih mobilnih rješenja za europske gradove. Cilj frontierCities je donijeti prednosti koje pružaju pametna mobilna rješenja i time poboljšati mobilnost i kvalitetu života u europskim gradovima. Pametne mobilne aplikacije su podržavane od strane projekta frontierCities i koristit će FIWARE tehologiju.

  FrontierCities projekt će se baviti domenom pametnih gradova i pametnih mobilnih rješenja.


  S ukupnim iznosom od 3,92 milijuna eura, projekt će ponuditi između 50.000 i 150.000 eura za mala i srednja poduzeća i internet poduzetnike za razvoj pametnih mobilnih rješenja.
  Prvi otvoreni poziv je objavljen 20. studenoga 2014., a bit će otvoren do 14 siječnja 2015.

  Kontakt:
  http://www.fi-frontiercities.eu/
  info@fi-frontierCities.eu
  http://www.f6s.com/fiware-frontiercities

  • INCENSe (pametni gradovi, energetika)


  INternet Cleantech ENablers Spark (INCENSe) projekt ima za cilj poticanje inovacija i zapošljavanja u sektoru visoke tehnologije u Europskom energetskom sektoru kroz razvoj prekogranične inicijative diljem Europe. INCENSe će odabrati mala i srednja poduzeća i internet poduzetnike koji namjeravaju razvijati inovativne internetske tehnologije u sektoru čistih tehnologija, fokusirajući se na sljedeće kategorije: Smart Grids, ICT, rješenja za automatizaciju, energetska učinkovitost, skladištenje energije, električnu mobilnost, obnovljivi izvori.

  Kandidati trebaju predložiti razvijanje novih tehnologija pomoću FIWARE tehnologije koja će zamijeniti staru. Projekt ima proračun od 6,2 milijuna € za izravno podržavanje startupova, u dva otvorena poziva odabrati će se do 42 malih i srednjih poduzeća / start-upa, kojima će biti ponuđeno do 150,000 eura. Prvi otvoreni poziv je objavljen 15. listopada 2014., a bit će otvoren do 15. siječnja 2015. Drugi otvoreni poziva će trajati od lipnja 2015 do rujna 2015.


  Kontakt:
  Miguel Angel Comín: miguelangel.comin@funding.box
  Twitter: @INCENSe_Acc
  http://www.incense-accelerator.com/


  • IMPACT (Pametni gradovi)


  IMPACT Projekt će olakšati promociju i rano usvajanje FIWARE tehnologije s naglaskom na mobilne tehnologije kroz program podrške za start-up. Ove mobilne tehnologije moraju biti prisutne na poslovnom modelu podnositelja zahtjeva. IMPACT konzorciji će koordinirati Buongiorno Spa, globalni konzorcij svjetske klase u mobilnoj trgovini za razvoj i upravljanje plaćenih aplikacija i usluga koje pomažu potrošaču da dobije veći užitak s mobilnog uređaja.

  IMPACT akcelerator podržava projekte usmjerene mobilnim tehnologijama tj. mobilne aplikacije ili poslovne modele temeljene među ostalima na mobilnosti u komunikacijskim prostorima, društvu, video, medijima i oglašavanju; dizajnu, obrazovanju, zabavi, infrastrukturi, sigurnosti, produktivnosti, financijama, odnosno u području „pametni gradovi“. Projekt će financirati 64 inovativne ideje o mobilnim tehnologijama koje koriste FIWARE otvorenu platformu.

  Projekt će ponuditi do 100.000 eura za mala i srednja poduzeća i internet poduzetnike, što odgovara ukupnom ulaganju od 6,4 miliona eura.

  Kontakt:
  http://www.impact-accelerator.com/
  info@impact-accelerator.com
  LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/impact-accelerator
  Twitter: https://twitter.com/IMPACT_acc


  • SOUL-FI (Transport)

  SOUL-FI je u potrazi za promicanjem razvoja proizvoda i/ ili usluga koje iskorištavaju informacije u stvarnom vremenu. SOUL-FI je otvoren za ideje na temelju FIWARE tehnologije. Prijavitelji moraju odabrati domenu pametnih gradova i održive mobilnosti.

  S ukupnim iznosom od 5,04 miliona eura, projekt će financirati do 100 inovativnih ideja i 50 prijava s 10.000 i 75.000 eura.

  Prvi otvoreni poziv je objavljen 2. rujna 2014. i biti će otvoren do 16. lipnja 2015.
  Drugi otvoreni poziv je objavljen 9. rujna 2014. I biti će otvoren do 23. listopada 2015.

  Kontakt:
  soul-fi.ipn.pt
  Nuno Varandas
  soulfi_contact@ipn.pt
  http://www.f6s.com/fiware-soul-fi


  • SPEED UP! (AgriBusiness, Smart Cities and Clean Tech)

  SPEED UP! Europe će dati specifičnu koordinaciju i inovativnu podršku ekipama koje razvijaju inovativne usluge u području agrobiznisa, pametnih gradova i čistih tehnologija.
  Projekt će nagraditi do 100 obećavajućih inovativnih timova koji za svoje ideje koriste FIWARE tehnologiju.

  SPEED UP! Europe će ponuditi do 50.000 eura po timu što će odgovarati konačnim ulaganjima od 5,5 miliona eura. Podrška timovima i koordinacijske usluge će se pružati kroz razdoblje od 9 mjeseci pod vodstvom renomiranih svjetskih stručnjaka na području digitalnog ekosustava i poduzetništva.  Kontakt:
  http://www.speedupeurope.eu
  http://www.f6s.com/fiware-speedupeurope

  • SmartAgriFood (AgriBusiness)

  SmartAgriFood ima za cilj pružiti poljoprivrednicima i poljoprivrednim proizvođačima u cijeloj Europi ICT proizvode (usluge i aplikacije) odmah spremne za uporabu kroz otvoreno i lako dostupno online tržište. Očekuje se da će projekti riješiti jedan ili više reprezentativnih poljoprivrednih podsektora (ratarska proizvodnja, hortikultura, stočarstvo) i pružiti pametna rješenja za specifične poljoprivredne djelatnosti ili djelatnosti gospodarenja u poljoprivredi. Nove ili postojeće aplikacije trebaju koristiti FIWARE tehnologiju i biti isporučena kroz FIspace platforme (integrirani sustav suradnje).

  Financiranja u iznosu do 100.000 eura će biti distribuirana kroz 3 faze:

  Faza 1- Razvoj prototipa (do 40.000 eura u financiranju EU, financira 100%)
  Faza 2- Ispitivanje krajnjeg korisnika (do 40.000 eura u financiranju EU, potrebno 25% samo financiranja)
  Faza 3- Razvoj poslovanja (do 20.000 eura u financiranju EU, potrebno 50% samo- financiranje)

  Kontakt:

  Sjaak Wolfert – sjaak.wolfert@wur.nl


  Isobel Fletcher – isobel.fletcher@ebn.eu
  http://smartagrifood.com

  Download 68.09 Kb.
  Download 68.09 Kb.

  Bosh sahifa
  Aloqalar

      Bosh sahifa  Ceed tech (pametni gradovi, energetika I okoliš, mediji I sadržaji, proizvodnja I logistika)

  Download 68.09 Kb.