• Komuniciranje Produkti in tehnologije
 • Audi Intelligence Experience: empatični avtomobil
 • Dva zaslona, dve inovaciji: prostorski vid in ponudba na zahtevo
 • Avtomobilska prihodnost je popolnoma električna in inteligentno povezana
 • Komuniciranje Produkti in tehnologije
  Download 30.04 Kb.
  Sana28.06.2020
  Hajmi30.04 Kb.


  Audi

  Sporočilo za medije


  Komuniciranje Produkti in tehnologije


  Stefan Grillneder

  Telefon: +49 841 89-41449

  E-mail: stefan.grillneder@audi.de www.audi-mediacenter.com
  Mobilnost postaja pametna in individualna: Audi na sejmu CES 2020

  • Študija AI:ME kot empatični mobilnostni partner


  • 3D projicirni zaslon z mešano resničnostjo in Audi Intelligence Experience

  • Z Audijem od doživetja vožnje do osebne doživljajske vožnje  Las Vegas (ZDA)/Ingolstadt (Nemčija), 6. januar 2020 – Na sejmu zabavne in uporabne elektronike CES 2020 Audi ponovno predstavlja zanimive eksponate – od futurističnega vizionarskega vozila do tehnologij, primernih za serijsko proizvodnjo. Prestižna znamka s tem opredeljuje digitalno doživetje prihodnosti. Sejem CES je eden največjih strokovnih sejmov zabavne elektronike na svetu in velja za pokazatelja pomembnih tem prihodnosti. Poteka od 7. do 10. januarja 2020 v ameriškem Las Vegasu.

  Vstopite, se udobno namestite in ubežite stresu velemesta: samovozeči Audi AI:ME bo postal čisto osebni "tretji življenjski prostor" – poleg stanovanja in delovnega mesta – ki bo poznal želje in potrebe svojih uporabnikov. Z upravljanjem s pogledom lahko potnik intuitivno komunicira s konceptnim vozilom, ki mu na primer lahko naroči njegov najljubši obrok. V Audiju AI:ME je mogoče uživati tudi v ponudbi za dobro počutje: z očali za navidezno resničnost, nameščenimi v avtomobilu, potnike virtualno ponese na polet prek impresivne gorate pokrajine. Tehnologija virtualne vsebine v realnem času prilagaja voznim manevrom vozila. Rezultat sta celostna sprostitev in popoln odklop od hektičnega vsakdanjika. Ob prihodu na cilj sledi vrnitev v resničnost, kjer uporabnike že čaka pravočasno dostavljen obrok – vse to Audi AI:ME uskladi na podlagi osebnih preferenc uporabnikov in navigacijskih podatkov vozila. Ta koncept obzirnega mobilnostnega partnerja bodo novinarji na salonu CES 2020 lahko preizkusili med avtomatizirano vožnjo.  Audi Intelligence Experience: empatični avtomobil


  Avto, ki razmišlja in je celo empatičen? Audi Intelligence Experience prikazuje, kako je to mogoče: avtomobil pozna svojega uporabnika in njegove navade ter s pametnimi funkcijami in uporabo umetne inteligence povečuje varnost, dobro počutje in udobje potnikov. Že danes je navigacija s funkcijo samostojnega učenja integrirana v sisteme MMI aktualne generacije. Shranjuje priljubljene cilje potovanj, jih poveže z datumom, uro in podatki o trenutni prometni situaciji ter na podlagi tega opredeli predloge poti. V prihodnje bo avtomobil poleg tega natančno analiziral, katere funkcije in nastavitve prednostno uporablja njegov uporabnik – od položaja sedeža prek medijev, vodenja do cilja in temperature do odišavljenosti notranjosti. Po krajšem času empatični Audi pozna uporabnikove preference in jih samostojno izvaja. Po želji celo upošteva uporabnikovo počutje, ki ga prepozna na podlagi načina vožnje in njegovih vitalnih funkcij. Na sejmu CES 2020 bodo obiskovalci osnovne funkcije Audi Intelligence Experience lahko doživeli v prototipu.


  Dva zaslona, dve inovaciji: prostorski vid in ponudba na zahtevo


  Navigacijska puščica, ki kaže natanko v stransko cesto, na kateri je cilj: s 3D projicirnim zaslonom z mešano resničnostjo je to v enem od eksponatov postala resničnost že leta 2020. Audi bo na sejmu CES predstavil novo tehnologijo, ki jo je razvil v sodelovanju s Samsungom. Kot pri 3D televizorju se za vsako sliko ustvarita dva pogleda: ena slikovna točka za levo oko in sosednja točka za desno oko. Vozniku se zdi, da slike 3D projicirnega sistema z mešano resničnostjo lebdijo na razdalji 8 do 10 metrov, s spretnim prikazom pa navidezna razdalja naraste celo na več kot 70 metrov. Prednost tega je, da se očem, ki so osredotočene na gledanje na daljavo, ni treba prilagajati.
  Dodatna posebnost je opcijski prozorni zaslon – visok je 15 cm, širok 122 cm in je deloma potopljen v instrumentno ploščo. Nudi dva nivoja: prozoren zaslon OLED in črno plast za posebej globok odtenek črne barve. Ključno pri tem pa je, da predeli zaslona, ki niso potrebni za prikaz informacij, ostanejo prozorni. Dajejo vtis steklene plošče in tako omogočajo neoviran pogled na cesto.

  Avtomobilska prihodnost je popolnoma električna in inteligentno povezana


  Več kot samo oddaljena prihodnost: Audijevi današnji modeli nudijo vrhunsko povezanost. Osrčje predstavlja nova modularna infotainment platforma 3. generacije, na kratko MIB 3. Njen glavni procesor deluje desetkrat hitreje kot procesor v MIB 2. To na primer prinaša bistvene izboljšave na področju načrtovanja poti in pri napovedovanju prometa. Na sejmu CES 2020 Audi predstavlja tudi najnovejše inovacije na področju svetlobne tehnologije: če voznik postane utrujen, mu je lahko v pomoč posebna osvetlitev: modra, hladno bela svetloba ima na primer spodbuden, poživljajoč učinek. Audijev projekt osvetlitve, osredotočene na človeka, z imenom Human Centric Lighting prikazuje, kako je s premišljenimi barvami osvetlitve mogoče vplivati na počutje in tako na primer blagodejno vplivati na sposobnost koncentracije in spomina potnikov.
  Paleta eksponatov na Audijevem predstavitvenem prostoru na sejmu CES se razprostira od vizionarskega vozila Audi AI:ME prek predserijske študije Audi Q4 e-tron concept z 12,3-palčnim zaslonom na dotik do modela Audi e-tron Sportback, ki bo na voljo že spomladi 2020 (poraba električne energije v kWh/100 km, kombinirana*: 26,0–21,9 (WLTP); 22,7–20,6 (NEVC); emisija CO2 v g/km, kombinirana: 0) in se ponaša z digitalnimi matričnimi LED-žarometi.
  Več informacij najdete v Audi Media Centru na povezavi: https://www.audi-mediacenter.com/de/ces-2020-exklusiv-12281
  – Konec –

  * Poraba goriva oz. električne energije in emisije CO2 so navedene v razponu, ker so odvisne od izbrane opreme vozila.

  Navedene vrednosti porabe in emisij so bile izmerjene skladno z zakonsko predpisanimi merilnimi postopki. Od 1. septembra 2017 homologacijski postopek za določena nova vozila že poteka skladno z Globalno usklajenim preizkusnim postopkom za lahka vozila (angl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure, WLTP), ki omogoča realnejši prikaz porabe goriva in emisij CO₂. Od 1. septembra 2018 naprej velja, da bo postopek WLTP postopoma nadomestil preizkusni postopek, imenovan Novi evropski vozni cikel (NEVC). Zaradi realnejših preizkusnih pogojev so vrednosti porabe goriva in emisij CO₂, izmerjene po postopku WLTP, v mnogih primerih višje od vrednosti, izmerjenih po postopku NEVC. Podrobnejše informacije o razlikah med postopkoma WLTP in NEVC lahko najdete na spletni strani www.audi.de/wltp.


  Trenutno je še obvezno navajanje vrednosti, izmerjenih po postopku NEVC. Pri novih vozilih, ki so homologirana po postopku WLTP, se vrednosti NEVC izpeljejo iz vrednosti, pridobljenih med preizkusnim postopkom WLTP. Dodatna navedba vrednosti iz postopka WLTP je do obvezne uporabe prostovoljna. Če so vrednosti NEVC navedene v razponu, se ne navezujejo na eno samo, individualno vozilo in niso sestavni del ponudbe, temveč so namenjene zgolj primerjavi med različnimi tipi vozil. Dodatna in dopolnilna oprema (montažni deli, pnevmatike drugih velikosti itd.) lahko spremenita relevantne parametre vozila, kot so npr. masa, kotalni upor in aerodinamika, ter poleg vremenskih pogojev, prometnih razmer in individualnega načina vožnje vplivata na porabo goriva, porabo električne energije, emisije CO2 in vozne zmogljivosti vozila.
  Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih lahko najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO₂ in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na vseh prodajnih mestih in na spletni strani www.audi.si.


  Koncern Audi je z znamkami Audi, Ducati in Lamborghini eden najuspešnejših proizvajalcev avtomobilov in motornih koles prestižnega segmenta. Prisoten je v več kot 100 državah širom po svetu in ima 18 proizvodnih lokacij v 13 državah. 100-odstotne hčerinske družbe Audi AG so med drugim Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Nemčija), Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’ Agata Bolognese/Italija) in Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Italija).


  Leta 2018 je koncern Audi prodal okoli 1,812 milijona avtomobilov znamke Audi, 5.750 športnih avtomobilov znamke Lamborghini in 53.004 motorna kolesa znamke Ducati. V poslovnem letu 2018 je proizvajalec prestižnih vozil s prometom v višini 59,2 milijarde EUR zabeležil 4,7 milijarde EUR dobička iz poslovanja. Trenutno je v podjetju zaposlenih okoli 90.000 ljudi, od tega več kot 60.000 v Nemčiji. Audi se osredotoča na trajnostne proizvode in tehnologije za prihodnost mobilnosti.


  /3
  Download 30.04 Kb.
  Download 30.04 Kb.

  Bosh sahifa
  Aloqalar

      Bosh sahifa  Komuniciranje Produkti in tehnologije

  Download 30.04 Kb.