• Neu-Isenburg, Německo, 14. června 2021
  • Neu-Isenburg, Německo, 14. června 2021




    Download 52.18 Kb.
    bet1/3
    Sana27.07.2021
    Hajmi52.18 Kb.
    #16164
      1   2   3




    Elektromobil Audi e-tron GT bude také jezdit

    na speciálních pneumatikách Hankook pro EV
    Hankook kromě vozu e-tron od Audi nyní také zásobuje i první sportovní elektromobil Audi e-tron GT, pro který byly speciálně vyvinuty pneumatiky Ventus S1 evo 3 ev.
    Neu-Isenburg, Německo, 14. června 2021 – Trh s elektromobily roste rychleji než trhy s jakýmikoliv jinými vozy; jen v Evropě trh s EV zaznamenal narůst přibližně o 138 % v roce 2020 ve srovnání s předchozím rokem (zdroj: dpa). Díky tomu rozšiřuje výrobce prémiových pneumatik Hankook svůj podíl na trhu v oblasti originální výbavy pro elektromobily také o pneumatiky pro Audi e-tron GT. V roce 2018 byl prototyp Audi e-tron GT představen poprvé a nadšení s tímto vozem spojené pokračuje i po jeho uvedení na trh v roce 2021. Hankook dodává pro Audi e-tron GT ex works pneumatiky Ventus S1 evo 3 ev, které byly vyvinuty speciálně pro potřeby elektromobilů. Pneumatiky Ventus S1 evo 3 ev skrývají mnoho technických vylepšení, která pomáhají optimalizovat výkon elektronicky poháněných sportovních vozů na silnici. Vyrábějí se v rozměrech 225/55R19 XL 103Y na přední nápravě a 275/45R19 XL 108Y na zadní nápravě.
    „Vývoj pneumatiky pro elektromobily je velmi složitý,“ říká Sanghoon Lee, prezident Hankook Tire Europe. „Proto se nám nyní vyplácí to, že jsme rozšiřovali výzkum v této oblasti s předstihem. Naše společnost je nyní zastoupena u několika prémiových modelů v segmentu sportovních elektromobilů, včetně vozu Audi

    e-tron GT. V tomto segmentu si celkově vybudovala dobrou pozici.“


    Model Ventus S1 evo 3 byl speciálně upraven pro elektromobil Audi e-tron GT tak, aby se snížil hluk pneumatik přibližně o 3 decibely. To je důležité, vzhledem k tomu, že motor v elektromobilu je téměř neslyšitelný, a proto je hluk ze silnice a pneumatik vnímán jako hlasitější. Aby bylo možno vyrovnat se s vysokými požadavky v reakci na vysoký výkon elektrických sportovních vozů, má pneumatika zesílenou patku s tzv. technologií balení patky a vysokou boční tuhost pro obzvláště přesné ovládání i při vysokých rychlostech. Kromě sportovních charakteristik zajištuje pneumatika Hankook EV i důležitý jízdní komfort, protože vozy Grand Turismo jako je Audi e-tron GT byly navrženy tak, aby poskytovaly komfort i na dlouhých cestách.
    "Naše pneumatika musí přinášet velmi vysoký hnací výkon vozu Audi e-tron GT na silnici a zároveň zajistit nízký valivý odpor, který je u elektromobilů klíčovým faktorem pro vysokou účinnost a dojezd," vysvětluje Klaus Krause, vedoucí pracovník Evropského výzkumného a rozvojového centra společnosti Hankook. „Na výsledek můžeme být opravdu pyšní.“
    Pro splnění specifických požadavků elektromobilu jako je Audi e-tron GT vynalezli vývojáři společnosti Hankook také optimálně vyvážený proces vulkanizace směsi pneumatik, který zajišťuje správnou rovnováhu mezi teplotou, časem a tlakem. Ventus S1 evo 3 ev má o 30 % vyšší trvanlivost ve srovnání se standardním běhounem pneumatiky. Oděruvzdornost pneumatiky se oproti běžnému modelu zlepšila o 5 % a celkový valivý odpor je lepší o 13 %.
    ###



    Download 52.18 Kb.
      1   2   3




    Download 52.18 Kb.

    Bosh sahifa
    Aloqalar

        Bosh sahifa



    Neu-Isenburg, Německo, 14. června 2021

    Download 52.18 Kb.